ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Neon top, midi φούστα και μπαλαρίνες με λουράκια
 

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακηρύχθηκε επίσημα μονάρχης στην πρώτη τηλεοπτική τελετή

Η επίσημη ανακήρυξη του βασιλιά Καρόλου ως νεότερου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

Μαρία Σάββα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανακηρύχθηκε επίσημα βασιλεύων μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' την Πέμπτη, το Συμβούλιο Προσχώρησης έκανε την επίσημη διακήρυξη του Βασιλιά Καρόλου, στα State Apartments του St. James's Palace στο Λονδίνο στις 10 π.μ. τοπική ώρα του Σαββάτου, η οποία σημαδέυετε ως μια ιστορική στιγμή, καθώς η ιεροτελεστία ήταν τηλεοπτική.

Παρακολούθησαν τον Πρίγκιπα William στον πρώτο του επίσημο ρόλο ως Πρίγκιπα της Ουαλίας — και τη βασίλική σύζυγο, Camilla. H διακήρυξη διαβάστηκε στο Privy Council (αποτελούμενο από ανώτερους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου, δικαστές και ηγέτες της Εκκλησίας της Αγγλίας) στην Πινακοθήκη του παλατιού, λέγοντας: «Η Το στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας βρίσκεται αποκλειστικά και δικαιωματικά στον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο Άρθουρ Τζορτζ», είπε ο υπάλληλος στο συμβούλιο.

«Εμείς... τώρα με μια φωνή και συναίνεση γλώσσας και καρδιάς δημοσιεύουμε και διακηρύττουμε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Άρθουρ Τζορτζ γίνεται τώρα, μετά το θάνατο του αείμνηστου Κυρίαρχου μας με ευτυχισμένη μνήμη, ο μόνος νόμιμος και νόμιμος άρχοντας μας, Κάρολος Γ'».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση