ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Μπορεί η μικρή Lilibet να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ;

Τι ορίζει το πρωτόκολλο;

newsroom must

Μπορεί ένα τέτοιο σενάριο (πολιτική καριέρα) να μην μπορεί κάποιος να το φανταστεί τόσο γρήγορα, καθώς η μικρή Lilibet – Diana έχει μόλις έρθει στην ζωή, αλλά τα βρετανικά και αμερικάνικα tabloids, μάλλον θέλουν να είναι προετοιμασμένα για τα πάντα.

Αν και η ίδια, δεν μπορεί να διαδεχθεί τον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ, λόγω και της σειράς διαδοχής, έχει την δυνατότητα αν το θελήσει να λάβει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νέα δημοσιεύματα, από βασιλικούς αναλυτές, λένε ότι η μικρή θα μπορούσε να ασχοληθεί με την πολιτική στην Αμερική μόνο εάν διακόψει τους δεσμούς της με την βασιλική μοναρχία. Καθώς είναι μακριά από τον θρόνο, όγδοη στην σειρά, αλλά δεν έχει κάποιο τίτλο, όμως θα μπορούσε να αποκτήσει εάν ο παππούς της (Κάρολος) γίνει βασιλιάς. Τότε αυτόματα γίνεται πριγκίπισσα.

Αυτό ανταποκρίνεται σε ένα αρχαίο διάταγμα της μοναρχίας, που εξηγεί ότι τα εγγόνια του βασιλιά, δικαιούνται αν θέλουν να λάβουν βασιλικούς τίτλους. Αν από την άλλη, η Lili δεν χρησιμοποιήσει τον τίτλο της, θα μπορεί, όποτε το θελήσει να γίνει η πρώτη royal που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Τι προνοεί όμως το σύνταγμα των ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, για να κατέχει κάποιος αξίωμα, πρέπει να είναι φυσικός πολίτης, να είναι τουλάχιστον 35 ετών και να είναι κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών για τουλάχιστον 14 χρόνια. Το Σύνταγμα ορίζει επίσης ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει να αποδέχονται τίτλους από ξένα κράτη, όπως αναφέρεται στην ρήτρα το The Foreign Emoluments.

Έτσι αν η Lili θέλει να ακολουθήσει πολιτική πορεία πρέπει «να αποκηρύξει την αξίωσή της για το θρόνο ή να ζητήσει εξαίρεση από το Κογκρέσο για να δηλώσει υποψηφιότητα ακόμη και ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», με βάση τον Schofield (βασιλικός σχολιαστής του Insider).

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση