ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Μπαίνει φυλακή ο Donald Trump;

Όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

newsroom must

Κατηγορίες εις βάρος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, απήγγειλε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, μαζί με τον οικονομικό διευθυντή του Allen Weisselberg, μετά την εξέταση ενός από τα κατηγορητήρια, απαντώντας σε αδικήματα που αφορούν συνομωσία φοροδιαφυγής. Αδίκημα που κατατάσσεται σε ποινική δίωξη εις βάρος των επιχειρήσεων του Trump, από αποτελέσματα μιας έρευνας που κρατά εδώ και αρκετά χρόνια, για οικονομικές απάτες διάρκειας περίπου 15 ετών.

Η ‘Wall Street Journal’ αναλύει ότι τα στελέχη των εν λόγω επιχειρήσεων δέχονταν διάφορα δώρα, όπως αυτοκίνητα ή διαμερίσματα χωρίς η εταιρία ή τα άτομα να πληρώνουν τους ανάλογους φόρους για αυτά.

Έτσι ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, που δούλευε εκεί για πάνω από 50 χρόνια, απέφευγε να πληρώσει τους φόρους του από το 2005. Με τον εισαγγελέα Carey Dunne, να σχολιάζει «Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα εταιρείας που θα έπρεπε να λογοδοτήσει, δεν έχει να κάνει με πολιτική».

Ενώ ο Weisselberg μετά και την απαγγελία των κατηγοριών εμφανίστηκε με χειροπέδες, και επισήμανε την αθωότητά του, αργότερα απελευθερώθηκε παραδίδοντας όμως το διαβατήριο του περιμένοντας το πέρασμα της δίκης.

Με τον Trump να επιμένει ότι η έρευνα έγινε για πολιτικούς λόγους, και το ‘Vanity Fair’ να επισημαίνει ότι ο έμπιστος συνεργάτης του, θα έπρεπε να αλλάξει τακτική καθώς υπάρχει ενδεχόμενο φυλάκισής του. Αφού μετά και τις καταγγελίες έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ξανά ενώπιων του δικαστηρίου, αυτή τη φορά εναντίων του Trump, κάτι που θα ήταν αρκετά επικίνδυνο για τον πρώην Πρόεδρο.

Με τον Weisselberg να χαρακτηρίζει στο παρελθόν τον εαυτό του «τα μάτια και τα αυτιά» της εταιρίας όσον αφορά τα οικονομικά, και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πολλά στοιχεία για πιθανές εγκληματικές πράξεις που διέπραξε ο Trump.

Πάντως η έρευνα πρόκειται να συνεχιστεί, και η εισαγγελία ακόμη δεν αποκλείει την πιθανότητα να απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες σε άλλα πρόσωπα. Με την έκβαση της υπόθεσης να μην δείχνει ιδανική για τον Trump δεδομένου ότι ο ίδιος είχε προαναγγείλει και την υποψηφιότητά του για προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση