ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο κολάν, ζιβάγκο, leather σακάκι και αθλητικά
 

#Megxit: Ok, τι ακριβώς σημαίνει ''θα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι'';

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Πλέον δεν χρειάζεται να κάνουμε εισαγωγές, ο Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα για να είναι ''οικονομικά ανεξάρτητοι''. 

Λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωη τους, αποσύρονται από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και δεν θα λαμβάνουν πλέον οικονομική ενίσχυση από την Κρατική Επιχορήγηση.  Η Κρατική Επιχορήγηση είναι η βασική πηγή χρημάτων για τα επίσημα καθήκοντα της βασίλισσας σαν μονάρχης, συμπεριλαμβανομένου όποιου άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας που στηρίζουν τα ίδια καθήκοντα (επίσημες συγκεντρώσεις, garden parties, επίσημα ταξίδια) και για το 2019 - 2020 αυτή η Επιχορήγηση καθορίστηκε ως £82.4 εκατομμύρια (ή €96,96 εκατομμύρια). Ο κάθε φορολογούμενος της Μεγάλης Βρετανίας πλήρωσε (το 2018/2019) £1.24. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Σάσεξ, το 5% της Επιχορήγησης πήγαινε σ' αυτούς. Μέρος αυτής, επίσης, είναι και η προστασία τους καθώς ο Harry, και συνεπώς, πλέον, η Meghan Markle, είναι αναγνωρίσιμοι ανά το παγκόσμιο και θεωρούνται ''διεθνώς προστευόμενες'' προσωπικότητες. Τώρα είναι άγνωστο το πώς θα συνεχίσει η προστασία τους.  

Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμα λίγο μπερδεμένα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν σαν μέρος των βασιλικών επισκέψεων και εκπροσωπώντας τη βασίλισσα. Αυτά τα ταξίδια όμως καλύπτονταν από την Κρατική Επιχορήγηση. Ο Καρόλος αυτή τη στιγμή καλύπτει τα υπόλοιπα όπως τα λεγόμενα ''δημόσια καθήκοντα'' καθώς και κάποια προσωπικά έξοδα. To ποσό ανέρχεται περίπου στις £5 εκατομμύρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Είναι ακόμα άγνωστο αν θα απαρνηθούν και αυτά. Σύμφωνα όμως με όσα κυκλοφορούν στον Τύπο, με αυτή τους την απόφαση ίσως κληθούν να πληρώσουν ακόμα και ενοίκιο για το Frogmore Cottage όπου μένουν. Μάλιστα, αν επιλέξουν επαγγελματικά βήματα με τα οποία δεν συμφωνεί το παλάτι ίσως χάσουν ακόμα και τους τίτλους τους. 

Σύμφωνα με την express.co.uk και έχοντας ως πηγή το Forbes, η αξία του βασιλικού ζευγαριού σήμερα είναι 67 δισεκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, μπορεί σήμερα να παραιτήθηκαν, ωστόσο η αξία τους παραμένει ψηλή.

Άρα, ''όχι'', δεν θα δούμε τον Harry να δουλεύει σε Starbucks στον Καναδά για να βγάλει τα προς το ζην (αν και θα θέλαμε να το δούμε αυτό), αλλά σίγουρα απόρισες και εσύ για το τι σημαίνει ακριβώς αυτή η οικονομική ανεξαρτησία τους και γενικότερα για το τι ακριβώς κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση