ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Μεγάλη Βρετανία: Mεγάλη έκθεση με πορτρέτα από βασίλισσες του παρελθόντος

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά με αφορμή τα 70χρονα της Ελισάβετ στον θρόνο

Πάρις Δημητριάδης

Πορτρέτα βασιλισσών από τη Μαρία την Α΄ του Οίκου των Τυδώρ έως την Ελισάβετ Β’, όλα από ιδιωτικές συλλογές, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε μία έκθεση με αφορμή τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη LiFO που αντλεί πληροφορίες από την Guardian, το πορτρέτο της Αρμάδας της Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας, που μνημονεύει την αποτυχημένη εισβολή της Ισπανίας στην Αγγλία το 1588, ένας σπάνιος σύγχρονος πίνακας της Μαρίας Α' και η εικόνα της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ υπό τους έντονους χρωματισμούς του Άντι Γουόρχολ, έργο του 1985, είναι από τα σημαντικότερα εκθέματα της έκθεσης έργων με τις επτά βασίλισσες της Βρετανίας.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου από τις 28 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

Οι εκθέσεις αποτελούν μέρος των εορτασμών για το λεγόμενο ιωβηλαίο της Ελισάβετ από τον οίκο Sotheby's σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin.

«Η Βρετανία είναι γνωστή για τη δημιουργικότητά της και η Βασίλισσα ήταν στο τιμόνι της – τόσο ως θεματοφύλακας μιας συλλογής παγκόσμιας κλάσης όσο και ως έμπνευση για καλλιτέχνες, σχεδιαστές και άλλους», δήλωσε η Φράνσις Κρίστι, η αναπληρωτής πρόεδρος του Sotheby's σε Βρετανία και Ιρλανδία.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα θα γίνει η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης, που θα γιορτάσει τα 70 χρόνια στο θρόνο, η τέλεια ευκαιρία για τον οίκο Sotheby's - με τη μοναδική μας θέση στο τιμόνι τόσο της τέχνης όσο και της πολυτέλειας- να γιορτάσει τη δημιουργικότητα σε όλες τις μορφές της, τέχνη, μουσική, λογοτεχνία, φαγητό, μόδα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Queen Elizabeth II UK

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση