ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Μ.Χατζηκώστα: Γιατί δεν κατήγγειλε τον ισχυρό άντρα των media που την παρενόχλησε σεξουαλικά

''Τον στάβλο στα ΜΜΕ μπορούμε να τον καθαρίσουμε αν όλοι σπάσουμε τη σιωπή μας''

newsroom must

Οι αποκαλύψεις από γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση από ισχυρούς άντρες φαίνονται χωρίς τελειωμό, με τελευταία προσθήκη στο νησί μας την εξομολόγηση της γνωστής Κύπριας δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Μαρίνας Χατζηκώστα για ένα περιστατικό που βίωσε στα πρώτα της βήματα στην δημοσιογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρίνα Χατζηκώστα μέσα από το blog της εκμυστηρεύτηκε, πριν από μερικές ημέρες, για πρώτη φορά όσα βίωσε σε νεαρή ηλικία στον χώρο των media. Όπως η ίδια είπε μέσα από το κείμενό της, ισχυρός άντρας των κυπριακών media της είπε πως θα ήθελε να της προκαλέσει οργασμό και στην συνέχεια η ίδια, όταν αποκάλυψε το περιστατικό σε έμπιστους άντρες συναδέλφους της, της πρότειναν να το κρατήσει για την ίδια και να μην προβεί σε καταγγελία αφού κάτι τέτοιο ενδεχομένως να της κόστιζε την καριέρα της. Δείτε στην συνέχεια όσα έγραψε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Beautiful People και στην Νατάσα Αλεξάνδρου, η Μαρίνα Χατζηκώστα αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που την οδήγησε να μιλήσει ανοιχτά μετά από τόσα χρόνια. "Επειδή τώρα μπορώ. Τόσο απλά. Επειδή δεν εξαρτάται το φαγητό και η στέγη μου από αυτό, επειδή τώρα ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω, επειδή οφείλω να σταθώ στο ύψος μου και να σηκώσω ανάστημα, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι άνθρωποι που πέρασαν πολύ χειρότερα. Επειδή έχω δύο ανίψια που αύριο - μεθαύριο θα μεγαλώσουν και θα εργαστούν κάπου κι εγώ θα ντρέπομαι να τις κοιτάξω στα μάτια αν αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες, διότι ήξερα αλλά επέλεξα να κρυφτώ. Όχι λοιπόν, εγώ θέλω να είμαι το παράδειγμα για τα ανίψια μου, παράδειγμα με πράξεις. Δεν το έκανα στα 23 γιατί τότε τόσα ήξερα, τόσα έκα - να. Σήμερα δεν είμαι ένα μικρό κορίτσι που κυνηγάει ένα όνειρο. Είμαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που εξελίσσεται και αναγνωρίζει τη δύναμή της, τα δικαιώματά της και τις υποχρε - ώσεις της. Απέναντι στην κοινωνία των νέων έχουμε τεράστιες υποχρεώσεις. Τώρα λοιπόν, επειδή μπορώ κι επειδή θέλω κι επειδή δεν μου επέτρεπε η συνείδησή μου στην ιστορική αυτή στιγμή να κοιτάξω μόνο την πάρτη μου και να σφυρίζω αδιάφο - ρα για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, τα κορίτσια, τα αγόρια, τους ΛΟΑΤΚΙ, απλά και μόνο επειδή εγώ κατάφερα να βγω αλώβητη και άρα δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, που να μπλέκεις. Είμαστε σε ιστορική στιγμή, έχουμε μια ευκαιρία, μπορούμε να την αξιο - ποιήσουμε με απόλυτη αξιοπρέπεια, ή να την αφήσουμε και να βυθιστούμε μαζί της", δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι αν και στην πραγματικότητα «φωτογράφησε» κάποια άτομα, δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, ούτε και προέβη σε κάποια καταγγελία ανέφερε: "Οφείλω να πω ότι τα έγραψα με ανακατεμένη σειρά, διότι ήμουν σίγουρη πως θα βγουν κομπιουτεράκια για να εξιχνιάσουμε πώς, που και πότε, ανάλογα με το βιογραφικό μου. Αν ένα πράγμα δεν πρέπει να κάνουμε είναι υποθέσεις. Οι υποθέσεις ενδέχεται να αδικήσουν ανθρώπους και να πληγώσουν ανεπανόρθωτα. Αν είχε σημασία να πω ποιος, αν θα προσέθετε κάτι, αν θα έφερνε τη δικαίωση και την προστασία του συνόλου, σήμερα θα το έκανα. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί, διότι μιλάμε για ένα ολόκληρο σύστημα που ευνοεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είναι ένας. Είναι αρκετοί. Δεν φωτογράφησα κανέναν. Ούτε και θέλω. Είναι μόνο ελάχιστα περιστατικά σε πορεία 18 χρόνων, σε δυο διαφορετικές χώρες. Κάποιοι ξέρουν, τα έζησαν μαζί μου. Κάποιοι τα ζουν ακόμα. Εύχομαι και κάποιοι να ντρέπονται που είδαν τους εαυτούς τους στις περιγραφές...Τον στάβλο στα ΜΜΕ μπορούμε να τον καθαρίσουμε αν όλοι σπάσουμε τη σιωπή μας, ακόμη και χωρίς ονόματα. Αρκεί να ξέρουν αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι, ότι την επόμενη φορά θα πούμε το όνομά τους, για οποιαδήποτε πράξη συμβεί από σήμερα. Μετά θα πρέπει να ασχοληθούμε όμως με τους υπόλοιπους χώρους". 

"Ο λόγος που μίλησα τώρα, είναι γιατί τώρα έχω την δύναμη" αναφέρει ερωτηθείς για το αν μετάνιωσε που δεν κατήγγειλε το περιστατικό στο παρελθόν. Στην συνέχεια πρόσθεσε: Μετάνιωσα μεν που δεν το έκανα τότε, διότι είδα άλλα κορίτσια να υποφέρουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν το είχα κάνει τότε, θα είχα καταφέρει όσα μπορώ να καταφέρω τώρα. Θα επιμείνω ότι ο άνθρωπος που βιώνει οποιαδήποτε μορφή βίας, δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει αν οι «ουδέτεροι» δεν αποφασίσουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας. Αν όμως απο - φασίσουμε πολλοί μαζί, τότε οι συνέπειες θα βαραίνουν τους «δράστες» και όχι τα «θύματα». Τότε οι εταιρείες θα ξέρουν ότι δεν μπορούν να ανεχτούν τέτοιους χαρακτήρες". 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση