ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

London Fashion Week: Ποιοι οίκοι ακύρωσαν τις παρουσιάσεις τους

Δείτε ποιοι οίκοι ακύρωσαν τα show τους λόγω του εθνικού πένθους

Μαρία Σάββα

Με την μεγάλη Βρετανία να θρηνεί τον χαμό της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι, πέθανε ειρηνικά την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, θα θρηνεί τον θάνατό της για ένα ολόκληρο δεκαήμερα, το οποίο θα κορυφωθεί με την κηδεία της.

Την περίοδο αυτή, είναι και η περίοδος της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, η οποία ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και τελειώνει 4 μέρες μετά, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC), έχει ανακοινώσει ότι πραγματοποιηθεί κανονικά, με την διαφορά να είναι η ακύρωση των πάρτι αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.

Όσο αφορά την μέρα της κηδείας, τα fashion shows θα πρέπει να επανα- προγραμματιστούν, με το πρόγραμμα της 18ης Σεπτεμβρίου να συμπεριλαμβάνει τους, Nensi Dojaka, 16 Arlington, Rejina Pyo, Halpern, Simone Rocha, Erdem, David Koma και Richard Quinn, ενώ στις 19/09 αυτά των Christopher Kane και Roksanda.

Συγκεκριμένα έγραψαν, «Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είναι ένα business-to-business event και μία σημαντική στιγμή για τους σχεδιαστές να επιδείξουν τις συλλογές τους σε μία συγκεκριμένη στιγμή του fashion calendar. Αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που απαιτεί αυτή στιγμή. Γι’ αυτό τον λόγο, τα shows και οι παρουσιάσεις των συλλογών μπορούν να συνεχιστούν κανονικά, αλλά ζητάμε από τους σχεδιαστές να σεβαστούν τη διάθεση του έθνους και την περίοδο εθνικού πένθους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οίκος Burberry, θέλοντας να αναδείξει τον σεβασμό του προς το πένθος, έχει ακυρώσει την παρουσίαση που ήταν προγραμματισμένη για να δείξει το Spring/Summer 2022 collection.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Burberry (@burberry)

Μαζί και ο Raf Simons, ο οποίος ανακοίνωσε την ακύρωση της παρουσίασης του λέγοντας, «Μετά την καταστροφική είδηση του θανάτου της Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσας Ελισάβετ Β', αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το σόου της πασαρέλας του Raf Simons στις 16 Σεπτεμβρίου», ανέφερε η ομάδα του Raf Simons σε μια δήλωση που δόθηκε στο Fashionista. «Καθώς η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο επίσημου πένθους, θα σταματήσουμε αυτή την περίοδο μεγάλης θλίψης. Θα αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να σεβαστούμε την κληρονομιά της Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσας Ελισάβετ Β' και τα 70 χρόνια της στον θρόνο. Οι σκέψεις μας είναι με την Βασιλική Οικογένεια και τους ανυρώπους της Κοινοπολιτείας».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση