ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Linda Evangelista: «Οι ουλές είναι τρόπαια»

Οι αποκαλύψεις που έκανε για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού.

Μαρία Καραμάνου

Η Linda Evangelista μίλησε για την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού και ανέφερε ότι αντιμετώπισε αυτή την ασθένεια δύο φορές. Κατά τη συμμετοχή της σε μια εκπομπή για την Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, ανέφερε ότι η πρώτη διάγνωση έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2020.

Όταν η συμπαρουσιάστριά της, Whoopi Goldberg, ρώτησε αν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο διαγνώσεων, η Linda Evangelista ανέφερε, «Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός είναι μοναδική. Η διαδικασία ξεκίνησε με την καθιερωμένη μαστογραφία που έκανα. Γνωρίζω ότι δεν είναι πάντα ευχάριστο να κάνουμε αυτές τις εξετάσεις, αλλά ήμουν πραγματικά αφοσιωμένη σε αυτό. Είμαι η μεγαλύτερη αναβλητική όταν πρόκειται για την υγεία μου».

Η επιμονή της στις τακτικές εξετάσεις και η ευαισθησία στην υγεία της μπορεί να ήταν σημαντικοί παράγοντες που τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον καρκίνο του μαστού δύο φορές.

Η Linda Evangelista ανέφερε ότι μετά τη μαστογραφία της, κλήθηκε πίσω στην αίθουσα και της ανακοινώθηκε ότι είχε καρκίνωμα του πόρου in situ (DCIS), μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, αποκάλυψε πως, «Έχω και μια άλλη ασθένεια που επηρεάζει τους πνεύμονές μου και μια οσφυονωτιαία εκτομή, η οποία δεν ήταν και τόσο ευνοϊκή και απαιτούσε μια διπλή μαστεκτομή. Αυτή ήταν η σωστή απόφαση για μένα. Σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να πεθάνω από καρκίνο του μαστού. Και μετά, υπάρχει αυτή η μικρή πιθανότητα επανάληψης».

Στη συνέχεια, η Linda Evangelista εξήγησε περισσότερα σχετικά με την πορεία της μάχης της με τον καρκίνο του μαστού. Αισιοδοξώντας για την υγεία της, αλλά αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης, ανέφερε πως, «Πήγα ξανά στον ογκολόγο μου όταν αντίληφθα πως είχα ένα "εξόγκωμα" στον θωρακικό μυ και αργότερα έμαθα ότι ο καρκίνος του μαστού μου είχε επιστρέψει. Η ιστορία του καθενός είναι διαφορετική/ Είχα πολύ κακό βαθμολογία ογκοτύπου. Είναι ένα σκορ που υποδεικνύει την πιθανότητα επανεμφάνισης του καρκίνου. Συνυπολογίζονται πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής κληρονομικότητας. Αλλά ο βαθμός ογκοτύπου μου ήταν κακός».

Σχετικά με τη θεραπεία, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη χημειοθεραπεία, λέγοντας, «Έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία - παίρνω φανταστικά φάρμακα εδώ και πέντε χρόνια, τα οποία κάνουν το άτομο να αισθάνεται τόσο καλά. Είναι φρικτά. Είναι κατασταλτικά των ορμονών. Σε κάνουν να αισθάνεσαι γερός».

Η Linda Evangelista μοιράστηκε την έντονη εμπειρία που είχε με τη χημειοθεραπεία, λέγοντας, «Έχω κάνει τόσες πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και νόμιζα ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χημειοθεραπεία που σε βάζει σε... ξέρεις». Στη συνέχεια, εξέφρασε την αποδοχή των ουλών που δημιουργήθηκαν από τις μάχες της, «Είμαι καλά με τις ουλές. Νομίζω ότι οι ουλές είναι τρόπαια. Είμαι καλά με τις ουλές».

Επιπλέον, η Linda Evangelista επεσήμανε πόσο πολύ εκτιμά πλέον τη ζωή μετά από την μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Ο στόχος της είναι να επιβιώσει και να «γεράσει πολύ, πολύ». Αυτή η εμπειρία έχει ενισχύσει την αποφασιστικότητά της να αξιοποιήσει κάθε στιγμή της ζωής της και να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση