ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Kim Petras: Η πρώτη τρανς μουσικός που κατέκτησε την κορυφή του Billboard

Λίγα πράγματα γι’ αυτή

Η Kim Petras, έγινε πρώτη τρανς μουσικός που ανέβηκε στην κορυφή των charts της Αμερικής και της Βρετανίας με το δημοφιλές κομμάτι «Unholy», το οποίο ερμηνεύει παρέα με τ@ Sam Smith, που έγινε επίσης το πρώτο non binary άτομο που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Κολωνίας στη Γερμανία και από πολύ μικρή ηλικία συνειδητοποίησε ότι, δεν ένιωθε καλά στο σώμα στο οποίο είχε γεννηθεί και όταν ήταν περίπου 6 χρονών ανακοίνωσε στους γονείς της ότι ένιωθε κορίτσι και οι ίδιοι δεν φάνηκαν να εκπλήσσονται.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KIM PETRAS (@kimpetras)

Η Petras, είχε την τύχη να μεγαλώσει σε μια καλλιτεχνική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της είναι αρχιτέκτονας και η μητέρα της χορογράφος, η οποία είχε αρκετές κολλητές τρανς γυναίκες, οπότε είχε την απόλυτη στήριξή τους. Ωστόσο, ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή της, επειδή ένιωθε αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας της δυσφορίας που βίωνε με το σώμα της. Η μητέρα της ήταν εκείνη που την καθησύχασε λέγοντας της πως αυτό θ’ αλλάξει μελλοντικά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KIM PETRAS (@kimpetras)

Στο σχολείο υπήρξε θύμα bullying, παρόλο που ντυνόταν ουδέτερα. Το 2004, σε ηλικία 12 ετών, ήταν ανάμεσα στα πρώτα παιδιά που άρχισαν να λαμβάνουν ορμονοθεραπεία, πλήρως επιδοτούμενη από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε σε ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της ως νεαρό διεμφυλικό άτομο και απέκτησε τεράστια δημοσιότητα.

Αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αμερική για να κυνηγήσει το όνειρό της και να ασχοληθεί με τη μουσική και το τραγούδι, αλλά κι εκεί στην αρχή η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη. Η Petras, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και οι άνθρωποι της βιομηχανίας δεν μπορούσαν να την κατατάξουν κάπου επειδή αντιπροσώπευε κάτι εντελώς νέο. Από την άλλη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θεωρούσαν την ίδια και την αρκετά girly pop μουσική της ως κάτι παράξενο.

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Kim Petras δεν τα παράτησε, δεν το έβαλε στα πόδια, δούλεψε ώσπου κατάφερε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει στη μουσική βιομηχανία... Κάτι που κατάφερε με το «Unholy», το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα βρίσκεται στο τέταρτο επίσημο άλμπουμ τ@ Sam Smith που θα έχει τίτλο «Gloria».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Kim Petras  |  τρανς  |  Unholy  |  Billboard  |  celebs

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση