ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Κι όμως, συνελήφθησαν τρεις royals

Τα τρια μέλη της βασιλικής οικογένειας που συνέλαβαν οι αρχές

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας και γι' αυτό υπάρχει σοβαρός λόγος.

Την είδηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σε μια εξέλιξη που απεικονίζει την ενίσχυση του ελέγχου εξουσίας από τον πανίσχυρο πρίγκιπα διάδοχο Mohammad bin Salman.

Ο πρίγκιπας Ahmed bin Abdulaziz al Saud, ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά Salman, και ο ανιψιός του μονάρχη, ο πρίγκιπας Mohammed bin Nayef συνελήφθησαν στα σπίτια τους κατόπιν κατηγοριών για προδοσία, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Οι New York Times επίσης προσέθεσαν πως ο μικρότερος αδελφός του πρίγκιπα Ναγιέφ συνελήφθη επίσης.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αντέδρασαν άμεσα στα δημοσιεύματα.

Οι συλλήψεις αυτές πρόκειται για τα πιο πρόσφατα μέτρα του πρίγκιπα διαδόχου, ο οποίος ενισχύει την αγκίστρωσή του στην εξουσία με τη φυλάκιση θρησκευτικών ηγετών, ηγετικών στελεχών παραστρατιωτικών οργανώσεων, καθώς και πριγκίπων και σημαντικών επιχειρηματιών.

Γιος του βασιλιά Salman, ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου κινείται για να εδραιώσει την εξουσία του από την εκδίωξη του ξαδέρφου του Mohammed bin Nayef, σε ένα πραξικόπημα του παλατιού το 2017. Τότε συνέλαβε πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μια εκστρατεία κατά της διαφθοράς.

Από τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται στο στόχαστρο σκληρής διεθνούς κριτικής για τη στυγνή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση