ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Κάρολος: Αλλάζουν τα σχέδια για την κηδεία του

«Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος», δήλωσε φίλος του μονάρχη.

Μαρία Καραμάνου

Το Παλάτι βρίσκεται σε κατάσταση ανησυχίας καθώς η υγεία του Βασιλιά Κάρολου δοκιμάζεται σοβαρά από έναν αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου, προκαλώντας αναταραχή τόσο στα ανάκτορα όσο και στον κύκλο των φίλων του. Η βασιλική αρθρογράφος Tina Brown υπονόησε ότι η κατάσταση αυτή έχει φέρει τον Πρίγκιπα William και την Kate Middleton πιο κοντά στη δυνατότητα ανόδου στο θρόνο, ενώ το ζευγάρι είχε την ελπίδα να αφιερώσει περισσότερα χρόνια στην ανατροφή των παιδιών τους μακριά από τη δημοσιότητα.

Η σκιά της ασθένειας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο και τα σχέδια για τη βασιλική κηδεία, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Menai», τα οποία αναθεωρούνται ενόψει της πιθανότητας να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο. Παράλληλα, δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο που αναφέρει τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί από την τελευταία βασιλική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, στοχεύοντας σε μία ακόμη πιο οργανωμένη και επιτυχημένη εκδήλωση, αν χρειαστεί. Τα αυξημένα επίπεδα επείγουσας ανάγκης καθιστούν την παρούσα περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το βασιλικό προσωπικό και τους συμβούλους του Βασιλιά.

«Μιλώντας με φίλους του βασιλιά τις τελευταίες εβδομάδες για την υγεία του, η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι πως δεν είναι καλά», ανέφερε ο Tom Sykes της Daily Beast.

Ένας φίλος του μονάρχη υποστήριξε ότι ο Κάρολος, «Είναι αποφασισμένος να το νικήσει. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να εννοηθεί». 

Η βασιλική αρθρογράφος Tina Brown αποκάλυψε ότι, «Ο καρκίνος του Κάρολου φέρνει τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton σε τρομακτική εγγύτητα με την άνοδο στο θρόνο, ενώ το ζευγάρι ήλπιζε ότι αυτό θα συμβεί σε διάστημα ετών, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η προοπτική αυτή, μου λένε, τους προκαλεί έντονη ανησυχία». 

Μάλιστα, πηγή κοντά στο παλάτι δήλωσε για την κηδεία, «Τα σχέδια έχουν βγει από το συρτάρι και επικαιροποιούνται διαρκώς. Δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενε κάποιος δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους έχει βάλει τα μυαλά να δουλέψουν». 

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό βασιλικής προστασίας, Simon Morgan, «Δυστυχώς, από αύριο το πρωί, ο σχεδιασμός για την Επιχείρηση Γέφυρα Menai θα ξεκινήσει σοβαρά. Ακόμη και ο βασιλιάς είπε ότι θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο για όσο του το επιτρέπει η ζωή. Είναι 73 ετών, πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου και από την αστυνομία πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ξανά το μέλλον». 

Η Επιχείρηση Γέφυρα Menai αποτελεί την κωδική ονομασία για τις προετοιμασίες και τη διαχείριση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τον θάνατο του Βασιλιά Κάρολου. Η ονομασία αυτή συμβολίζει τη γέφυρα ανάμεσα στην παρούσα και τη μελλοντική βασιλική ηγεσία, και συνδέεται με την ιστορική Menai Suspension Bridge στην Ουαλία, αντανακλώντας τη σημασία της συνέχειας και της διαδοχής.

Στο πλαίσιο της Επιχείρησης Γέφυρα Menai, αναμένεται να διαμορφωθεί ένα δεκαήμερο σχέδιο, παρόμοιο με αυτό της Επιχείρησης Γέφυρα Λονδίνου που ήταν σε εφαρμογή για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το σχέδιο αυτό θα καλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την εθνική περίοδο πένθους, τη διαδικασία του προσκυνήματος του φερέτρου, καθώς και τις τελετές που θα ακολουθήσουν.

Το φέρετρο του Βασιλιά θα τοποθετηθεί προς προσκύνημα από την αίθουσα του θρόνου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς την αίθουσα του Ουέστμινστερ, επιτρέποντας στους πολίτες και τους αξιωματούχους να αποτίσουν τις τελευταίες τους τιμές. Τελικά, ο Κάρολος θα αναπαυθεί στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ στο κάστρο του Ουίνδσορ, ενσωματώνοντας την ιστορική και πολιτισμική συνέχεια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση