ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Jolie και Pitt: Αντίποινα, προσωπικά email και μία επιχειρηματική συνεργασία που έληξε άδοξα

Αποκαλύψεις για τη διαμάχη του άλλοτε ιδανικού ζευγαριού του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, φέρνει στο φως το Vanity Fair.

Προσωπικά email, γονική επιμέλεια, επιχειρηματικές συνεργασίες που έληξαν άδοξα αποτυπώνουν τον νέο «πόλεμο των Ρόουζ» με το διάσημο οινοποιείο των Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ, Miraval στη Γαλλία να γίνεται το μήλο της έριδος.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν το ακίνητο τον Μάιο του 2008, λίγο πριν τη γέννηση των διδύμων τους, Knox και Vivienne. Εκεί το ζευγάρι, σε μία αναπάντεχη απόφασή του, παντρεύτηκε το 2014, με την Αντζελίνα Τζολί να φορά το εμβληματικό νυφικό της με ζωγραφιές των παιδιών τους αποτυπωμένες πάνω του.

Μετά τον γάμο τους, ο Μπράντ Πιτ χαρίζει στην Ατζελίνα Τζολί το 10% του μεριδίου του στην ιδιοκτησία και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις στην Γαλλία και έτσι γίνονται ισάξιοι, με 50-50 κατοχή για τον καθένα.

«Το Μiraval, όπως ονομάζεται το ακίνητο, ήταν μία ερωτική επιστολή προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του, για να παράσχει μια όμορφη ζωή στην Αντζελίνα Τζολί και τα παιδιά και να τους προστατεύσει από τις έντονες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι celebrities», είπε ο Frank Pollaro, σχεδιαστής επίπλων που συνέβαλε στο να ενταθεί το ενδιαφέρον του Μπραντ Πιτ για την οινοποιία.

Ωστόσο, ενώ η σχέση του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, η μάχη για το Miraval έχει γίνει προσωπική και πολύ έντονη. Το Vanity Fair σημειώνει ότι, πριν από την αγορά του ακινήτου, ο αρμόδιος για την διαχείριση της περιουσίας της Ατζελίνα Τζολί είχε προτείνει μια ρήτρα που όριζε ότι, σε περίπτωση που το ζευγάρι χωρίσει, ο καθένας θα είχε το δικαίωμα να αγοράσει το μερίδιο του άλλου στο Miraval. Ερωτευμένοι όπως ήταν εκείνη την εποχή, όμως Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί απορρίπτουν την πρόταση. Σύμφωνα με μια καταγγελία της Αντζελίνα Τζολί κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης τους, ο Μπράντ Πιτ είπε ότι «δεν ήταν απαραίτητο για δύο λογικούς ανθρώπους».

Αργότερα θα δηλώσει ότι αυτός και η Αντζελίνα Τζολί υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον να μην πουλήσουν ποτέ τα αντίστοιχα μερίδιά τους στο Miraval χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Όμως τώρα η Αντζελίνα Τζολί αρνείται τον ισχυρισμό αυτόν.

Τα προσωπικά email μεταξύ Τζολί και Πιτ

Όπως αποκαλύπτει το Vanity Fair, η Τζολί έστειλε ένα φορτισμένο συγκινησιακά email στον Μπαντ Πιτ στις 21 Ιανουαρίου 2021, για να του γνωστοποιήσει την απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της στη Miraval. Ο λόγος σύμφωνα με την ίδια ήταν εν μέρει ότι το ακίνητο ήταν «μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο αλκοόλ», κάτι που θεωρείται ότι ήταν μία αναφορά στο διαβόητο περιστατικό που φέρεται να συνέβη στο αεροπλάνο το 2016.

Για το περιστατικό αυτό η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται ότι ο Μπραντ Πτι ήταν μεθυσμένος και επιτέθηκε σε δύο από τα παιδιά τους. Ενώ όλη η οικογένεια βρισκόταν σε ένα ιδιωτικό τζετ, εκείνος φέρεται, σύμφωνα με την Τζολί, να επιχείρησε να «πνίξει» ένα από τα παιδιά τους ενώ στην συνέχεια φέρεται να «χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο» πριν χύσει πάνω της και στα υπόλοιπα παιδιά, ακόμα περισσότερο αλκοόλ. Η Αντζελίνα Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου λίγες μέρες αργότερα.

«Ακόμη και τώρα είναι αδύνατο να το γράψω αυτό χωρίς να κλάψω», έγραψε η Αντζελίαν Τζολί στο email. «Πάνω απ' όλα, είναι το μέρος όπου φέραμε τα δίδυμα στο σπίτι (μετά τη γέννησή τους) και εκεί όπου παντρευτήκαμε με μια πλάκα στη μνήμη της μητέρας μου. Ένα μέρος όπου νόμιζα ότι θα γεράσω. Αλλά είναι επίσης το μέρος που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικογένειάς μας», αναφέρει το email που έστειλε η Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ.

«Το Miraval για μένα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016», συνέχισε, αναφερόμενη στην ημερομηνία του περιστατικού στο ιδιωτικό τζετ. «Και όλα όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια το επιβεβαίωσαν δυστυχώς» κατέληξε.

Η διάλυση της εταιρικής σχέσης Τζολί-Πιτ

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Μπραντ Πιτ συμφώνησε να πληρώσει στην Τζολί 54,5 εκατ. δολάρια για να την εξαγοράσει το μερίδιό της στο Miraval. Αλλά αυτό που θα μπορούσε να είναι μια απλή διάλυση μιας επιχειρηματικής συνεργασίας μπλέχθηκε ανεπανόρθωτα στην επίμαχη διαδικασία του διαζυγίου του ζευγαριού.

Αφού η Τζολί κατέθεσε στο δικαστήριο ένα σφραγισμένο έγγραφο σχετικά με το περιστατικό στο ιδιωτικό τζετ και τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση ως μέρος της μάχης για την επιμέλεια των παιδιών, ο Μπραντ Πιτ φέρεται να της ζήτησε να υπογράψει συμφωνία, που της απαγορεύει να «συζητά εκτός δικαστηρίου οποιαδήποτε προσωπική συμπεριφορά του Πιτ προς αυτήν ή την οικογένειά τους.

«Η Αντζελίνα Τζολί χαρακτήρισε το αίτημα μια «ασυνείδητη εντολή φίμωσης», αλλά ο Πιτ έκανε λόγο για ζωτικής σημασίας έγγραφο, που αφορά στα επιχειρηματικά του συμφέροντα στο Miraval, με σκοπό να «διασφαλίσει ότι ο πωλητής δεν θα μειώσει την αξία του περιουσιακού στοιχείου αφού πληρωθεί γι' αυτό». Σύμφωνα με την αναφορά της Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ αποχώρησε από τη συμφωνία εξαγοράς, όταν δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν οπότε εκείνη αναζήτησε άλλον αγοραστή.

Στις 5 Οκτωβρίου 2021, η ηθοποιός πούλησε τη Nouvel, την εταιρεία που ελέγχει τις μετοχές του Miraval, στην Tenute del Mondo, το τμήμα του ομίλου Stoli, που ασχολείται με τα κρασιά και ελέγχεται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ. Το ποσό της εξαγοράς ήταν στα 67 εκατ. δολ.

Ο Μπραντ Πιτ ένιωσε προδομένος και είδε την πώληση ως αντίποινα για την πρόσφατη νομική του νίκη στην επιμέλεια των παιδιών. Ο δικαστής John Ouderkirk του είχε αναθέσει την κοινή επιμέλεια των ανήλικων παιδιών του ζευγαριού ενώ η Αντζελίνα Τζολί αγωνιζόταν για την αποκλειστική επιμέλεια με ελεγχόμενες επισκέψεις από τον Μπραντ Πιτ.

«Δεν είναι τυχαίο ότι πούλησε το μερίδιό της από το Miraval σε «αντίπαλο» και μέρος του οικογενειακού σπιτιού σε έναν άγνωστο, αμέσως μετά την δικαστική απόφαση που έδινε στον Μπραντ Πιτ, 50-50 στην επιμέλεια των παιδιών», ανέφερε μία πηγή, από το περιβάλλον του Μπραντ Πιτ στο Vanity Fair. Αργότερα μια τριμελής επιτροπή δικαστών απομάκρυνε τον δικαστή Ouderkirk από την υπόθεση και ακύρωσε τις αποφάσεις του.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Μπραντ Πιτ κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του, της εταιρείας διαχείρισης του οινοποιείου και των νέων ιδιοκτητών των μετοχών του Miraval, υποστηρίζοντας ότι η Αντζελίνα Τζολί «δεν είχε συνεισφέρει τίποτα στην επιτυχία του Miraval».

Ακολούθησε καταγγελία από την Stoli, ζητώντας αποζημίωση «για τις παράνομες και κακόβουλες ενέργειες του Μπραντ Πιτ και των συμμάχων του που σκοπό είχαν να βλάψουν τη Nouvel, υποτιμώντας τις επενδύσεις της και στερώντας της τον ρόλο, που θα έπρεπε να έχει στη διαχείριση του Chateau Miraval, παγκοσμίου φήμης παραγωγός ροζέ κρασιού».

Μπραντ Πιτ- Αντζελινα Τζολί: «Ο πόλεμος των Ρόουζ» συνεχίζεται

Ο δικαστικός αγώνας του ζευγαριού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Την 1η Ιουνίου, ο Μπραντ Πιτ υπέβαλε μια τροποποιημένη ένσταση, με την οποία εξακολουθεί να επιδιώκει να αντιστραφεί η πώληση της Nouvel από την Αντζελίνα Τζολί. Εκείνη πέρασε για μία ακόμα φορά στην αντεπίθεση με τον δικηγόρο της να αναφέρει σε δήλωσή του ότι ο Μπραντ Πτι «δεν έχει αρνηθεί ποτέ δημόσια» τα γεγονότα που συνέβησαν στο ιδιωτικό τζετ το 2016.

Η δικηγόρος του Μπραντ Πιτ, Άνι Κάιλι, απάντησε ότι «Ο Μπραντ ανέλαβε το μερίδιό του για όλα όσα είναι υπεύθυνος από την πρώτη μέρα, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει για κάτι που δεν έκανε».

Για το περιβάλλον και των δύο η μακροχρόνια δικαστική μάχη, δεν είναι παρά μια τραγωδία.

«Αυτή η υπόθεση καλύφθηκε από τα Μέσα ως ένα διαζύγιο διασημοτήτων. Είναι πραγματικά μια ιστορία κακοποίησης», ανέφερε μια πηγή στο Vanity Fair.

«Όλοι σοκαρίστηκαν από το περιστατικό στο ιδιωτικό τζετ, γιατί ο Μπραντ δεν είναι κακοποιητικός χαρακτήρας. Αλλά ακόμα πιο καταστροφικό ήταν αυτό που ακολούθησε: ο Μπραντ αποξενώθηκε από αυτούς που αγαπά περισσότερο - τα παιδιά του».

Πηγή: Lifo.gr

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση