ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Jameela Jamil: «Nα εμπνευστούν οι γυναίκες και να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους»

Τα «πάθη» του Instagram.

newsroom must

Η εκπρόσωπος του “The Body Shop» μιλά στο Harper’s Bazaar για την εμπειρία της με τα φίλτρα και την «αλλοίωση» φωτογραφιών , αλλά και για την γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για τον εαυτό του. Μοναδικός σκοπός είναι να εμπνευστούν οι γυναίκες και να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους.

Σε δηλώσεις της για τα πρότυπα ομορφιάς είπε: «Πιστεύω πως η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι τεράστιο θέμα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε διαφημίσεις και περιοδικά, που ήταν ήδη πολύ τοξικό, πλέον το κάνουν όλοι λόγω των editing apps. Όλοι έχουν μία τέτοια εφαρμογή και έχουμε ξεχάσει πλέον πως μοιάζει πραγματικά το δέρμα, πως μοιάζουν οι γλουτοί. (...) Μπαίνεις στο Instagram και όλοι θέλουν να έχουν πρόσωπο που μοιάζει με κούκλα, μικροσκοπική μύτη, τεράστια χείλη, μεγάλα μάτια. (...) Υποτιμάτε τη βλάβη που προκαλεί η επεξεργασία φωτογραφιών».

Η κατά τα άλλα γνωστή ακτιβίστρια και ηθοποιός δεν παρέλειψε παρά να κάνει αναφορά και στις φυλετικές διακρίσεις που είναι φανερές στην κοινωνία, που εν τέλει μεγαλώνουν κάτω από την σκοπιά του πληκτρολογίου.
Η λύση για την ίδια βασίζεται στην εκπαίδευση «Χρειάζεται να διδάξουμε στα παιδιά τι πραγματικά είναι αυτές οι εφαρμογές επεξεργασίας των φωτογραφιών, πόσο διαφορετικό από την πραγματικότητα είναι ό,τι βλέπουν και πόσο κακό για την αυτοπεποίθηση και την ψυχική τους υγεία είναι αυτό».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση