ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Ηθοποιός θα κινηθεί νομικά εναντίον της OpenAI

Υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα της έκλεψε τη φωνή

Μαρία Σάββα

Η Scarlett Johansson ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της OpenAI, κατηγορώντας την εταιρεία για χρήση της φωνής της χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εταιρεία την προσέγγισε με πρόταση να δανείσει τη φωνή της για το νέο chatbot «Sky», την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Όταν κυκλοφόρησε το demo την περασμένη εβδομάδα, η Johansson έμεινε έκπληκτη, καθώς άκουσε μια εξαιρετικά πιστή απομίμηση της φωνής της, χωρίς να έχει δώσει ποτέ την άδειά της για κάτι τέτοιο. Εξοργισμένη, η ηθοποιός ανέφερε ότι ακόμη και οι κοντινοί της άνθρωποι δεν μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά και πίστευαν ότι άκουγαν τη δική της φωνή.

«Όταν άκουσα το demo που κυκλοφόρησε, σοκαρίστηκα και εξοργίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο κύριος Sam Altman επέλεξε μια φωνή που ακούγεται τόσο παρόμοια με τη δική μου», δήλωσε η Johansson, υπονοώντας ευθύνες προς τον CEO της OpenAI. «Οι στενότεροι φίλοι μου και τα πρακτορεία ειδήσεων δεν μπορούσαν να καταλάβουν διαφορά στις φωνές μας», τόνισε η ηθοποιός.

Η Johansson πρόσθεσε πως ο Sam Altman της είχε πει ότι, με τη δανεισμένη φωνή της, θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των δημιουργών και να βοηθήσει τους καταναλωτές να νιώσουν άνετα με τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη. «Η φωνή μου θα μπορούσε να καθησυχάσει τους ανθρώπους», της είχε πει.

Η ηθοποιός αποφάσισε να κινηθεί νομικά για να προστατεύσει τα προσωπικά της δεδομένα. Μετά την ευρεία δημοσιότητα του θέματος και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο CEO της OpenAI αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας:

«Η φωνή της «Sky» δεν είναι η φωνή της Scarlett Johansson και ούτε υπήρχε ποτέ η πρόθεση να μιμηθεί τη δική της. Επιλέξαμε την ηθοποιό πίσω από τη φωνή της «Sky» πριν από οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Scarlett Johansson. Από σεβασμό προς την ίδια, έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε αυτή τη φωνή στα προϊόντα μας. Ζητούμε συγγνώμη από την κυρία Johansson για την ελλιπή επικοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Η Μελίνα Νικολαΐδη και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης χώρισαν μετά από δύο χρόνια σχέσης.
Μαρία Σάββα
 |  CELEBS