ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Idris και Sabrina Elba: Παραγωγοί ντοκιμαντέρ για τον ρατσισμό στη μουσική βιομηχανία

«Paid in Full: The Battle for Payback» θα καλύψει τα προβλήματα των μαύρων καλλιτεχνών.

Μαρία Καραμάνου

Ο Idris Elba και η σύζυγός του, Sabrina Elba, συνεργάζονται ως συμπαραγωγοί σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αναδείξει τον ρατσισμό στη μουσική βιομηχανία. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Paid in Full: The Battle for Payback" θα εστιάσει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν υποστεί εκμετάλλευση και δεν αντιμετωπίζονται με τον αξιοπρεπή τρόπο που τους αξίζει, ούτε αμείβονται ανάλογα με το έργο τους.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ, που θα αποτελείται από τρία μέρη, ανήκει στην εταιρεία Green Door Pictures του Idris και την Pink Towel της Sabrina. Μέσω αυτής της συνεργασίας, επιδιώκεται να δοθεί φωνή σε αυτό το σημαντικό θέμα και να αναδειχθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί μαύροι καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία.

«Δεν είναι ένα απλό μουσικό ντοκιμαντέρ, η σειρά θα εξερευνά τη μουσική βιομηχανία μέσα σε ένα φυλετικό πλαίσιο και θα αντικατοπτρίζει την ιστορία της εκμετάλλευσης στη βιομηχανία» δήλωσε η Tania, διευθύνουσα σύμβουλος της Zinc Television, που συμμετέχει στην παραγωγή. «Θα εστιάσει σε συζητήσεις για τον δομικό ρατσισμό και όσους έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να τον αποκαλύψουν».

Το ντοκιμαντέρ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική που προέρχεται από μαύρες κοινότητες, όπως η τζαζ και το χιπ-χοπ, έχει εκμεταλλευτεί για εμπορικό όφελος, ενώ οι δημιουργοί της συχνά δεν λαμβάνουν τα δίκαια τους ποσά σε όρους αναγνώρισης και αμοιβής.

Το ντοκιμαντέρ θα εξερευνήσει την ιστορία της μουσικής και θα παρουσιάσει παραδείγματα από κορυφαίους μαύρους καλλιτέχνες, όπως ο Jimi Hendrix, ο George Clinton και ο Little Richard, οι οποίοι παρόλη την σημαντική συνεισφορά τους, δεν αμείβονταν επαρκώς ή καθόλου για το έργο τους, ενώ άλλοι επωφελούνταν από την επιτυχία τους και κερδίζανε εκατομμύρια.

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον του Idris για τη μουσική ως DJ και τις συμμετοχές του σε μουσικά έργα, είναι πιθανό ότι θα συνεισφέρει προσωπικά στο ντοκιμαντέρ λόγω του ενδιαφέροντός του για το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση