ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Η συγκλονιστική ομιλία της Oprah Winfrey στα Golden Globes

H Oprah Winfrey άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό στα φετινά Golden Globes, χρησιμοποιώντας τον χρόνο μετά την τιμητική βράβευση της για να μιλήσει για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Κατά τον λόγο της, μίλησε για την Recy Taylor, μιας μαύρης εργάτριας που, το 1944, έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού από έξι λευκούς και τόνισε πως όταν επιτέλους η Taylor μίλησε, οι έξι άντρες δεν κατηγορήθηκαν ποτέ (η Taylor απεβίωσε 28 Δεκεμβρίου 2017). 

«Έζησε, όπως όλοι μας έχουμε ζήσει, σε μια κοινωνία χτυπημένη από ισχυρούς άντρες. Για πάρα πολύ καιρό, οι γυναίκες δεν ακούγονταν ή φοβόντουσαν να τολμούσαν να πουν την αλήθεια, εξαιτίας της δύναμης αυτών των αντρών. Αλλά ο χρόνος τους τελείωσε. Ελπίζω ότι η Ρέισι Τέιλορ πέθανε γνωρίζοντας ότι η αλήθεια της, συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό που ξέρω είναι ότι το να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια μας είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε. Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε—αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη μητέρα μου—είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα» είπε με το κοινό να την καταχειροκροτεί. 

Πριν το τέλος της ομιλίας της, φρόντισε να περάσει και το μήνυμα ελπίδας: 

''Θέλω όλα τα κορίτσια που βλέπουν τώρα να ξέρουν πως μια νέα μέρα είναι στον ορίζοντα. Και όταν αυτή η νέα μέρα ξημερώσει θα γίνει χάαρη σε τόσες φανταστικές γυναίκες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται εδώ σήμερα, και σε κάποιους καταπληκτικούς άντρες που προσπαθούν να γίνουν οι ηγέτες που θα μας πάρουν σε μια εποχή που κανένας δεν θα λέει ''Me Too'' ποτέ ξανά'' είπε, αναφερώμενη στο κίνημα με το hashtag #MeToo που έγραφαν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Twitter. 

Δείτε το βίντεο. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση