ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Η Στέλα Φυρογένη είναι η μεγάλη ανατροπή της τηλεοπτικής σεζόν

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Στέλας Φυρογένη στο must Νοεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 7/11 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

newsroom must

Έπειτα από τριάντα χρόνια παρουσίας στο θεατρικό σανίδι, εκατό παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτρια, συνεργάτιδα του ΘΟΚ από το 1995 σε πάνω από εξήντα παραγωγές, βραβευμένη τρεις φορές στα Θεατρικά Βραβεία Κύπρου, με παρουσία στην Επίδαυρο και τον κινηματογράφο, η Στέλα Φυρογένη, μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του κυπριακού θεάτρου, αποφασίζει να ανοίξει την πόρτα στην τηλεόραση. Έτσι, σήμερα, υποδύεται στη σειρά «Η γη της ελιάς» την εκρηκτική Μανιάτισσα Χάιδω Στεφανέα και μας εξηγεί τους λόγους που είπε το «ναι» στον Αντρέα Γεωργίου. Μιλάει για την απώλεια της μητέρας της, πώς βίωσε τα χρόνια της πανδημίας και όλα αυτά που την κάνουν αισιόδοξη σήμερα.

Είσαι μία ηθοποιός κατ’ εξοχήν θεατρική. Πώς και δεν έκανες ποτέ τηλεόραση μέχρι και σήμερα;
Το θέατρο εξαρχής ήταν τόσο πρωτόγνωρο για μένα. Γι’ αυτό δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι άλλο. Παρόλο που με γοήτευε πολύ το σινεμά, εντούτοις επέλεξα να αφοσιωθώ στο θέατρο. Η πρώτη μου αγάπη δεν ήταν η τηλεόραση, ίσως γιατί μου φαινόταν κάτι πολύ μακρινό. Όταν μπήκα στη δραματική σχολή, είχα σταματήσει να βλέπω τηλεόραση, δεν είχα χρόνο, οπότε υπήρχε μία απόσταση με το μέσο. Έπρεπε να είσαι πιο πολύ μέσα στα πράγματα για να πάρεις μία δουλειά στην τηλεόραση εκείνη την εποχή. Έπειτα, όταν ήρθα στην Κύπρο, ένιωθα υπερκαλυμμένη από τη δουλειά μου στο θέατρο και δεν υπήρχε η εσωτερική ανάγκη να κάνω τηλεόραση.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στη «Γη της ελιάς»;
Ήταν μία πολύ ωραία, ζεστή πρόταση από τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου που μου έδειξε μεγάλη εκτίμηση σε όλα τα επίπεδα. Μου πρότειναν ένα ωραίο ρόλο, με ενδιαφέρον, σε μία σειρά με ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών. Από την άλλη, σαφώς, έχει να κάνει με το γεγονός πως η δουλειά στο θέατρο σήμερα είναι πολύ δύσκολη. Τα δύο τελευταία χρόνια, με την πανδημία και τις συνέπειές της, ήταν μία πολύ ωραία ευκαιρία να κάνω αυτή τη γνωριμία με την τηλεόραση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Στέλας Φυρογένη στο must Νοεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 7/11 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση