ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λευκό φόρεμα με πουά, μπαλαρίνες και ασημένια κοσμήματα
 

Η ιστορία της Μαρίνας Σάττι

Ποια είναι η κοπέλα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

Μαρία Σάββα

Το προσκλητήριο για τη Eurovision φαίνεται να φέρνει αναταράξεις στη ζωή της Μαρίνας Σάττι. Μέχρι τώρα, το τραγούδι "Ζάρι" κάνει θραύση μαζεύοντας μέχρι στιγμής 3,5 εκατομμύρια views στο YouTube, ενώ η δημοτικότητα του αναδεικνύει την Ελλάδα στην δεκάδα των προβλέψεων των στοιχηματικών για τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ωστόσο, η ίδια η Σάττι φαίνεται να διατηρεί μια διαφορετική στάση έναντι της επιτυχίας.

Για την 37χρονη ερμηνεύτρια, η αξία της τέχνης δεν μετριέται με βάση τα likes και τις προβολές. Η ίδια ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο, έχοντας απορρίψει την έννοια της επιτυχίας ως αναγνώριση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα, η ίδια επιδιώκει να εκφράσει την πολυπολιτισμική κληρονομιά της μέσα από τη μουσική της, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορές ενώνουν αντί να χωρίζουν.

Η Σάττι, αν και σήμερα είναι γνωστή ως μια παγκόσμια φιγούρα της μουσικής σκηνής, ξεκίνησε το ταξίδι της από την παιδική ηλικία. Κατάγεται από μια πολυπολιτισμική οικογένεια, η οποία την ενέπνευσε να ανακαλύψει την ομορφιά της διαφορετικότητας. Αν και στα παιδικά της χρόνια απέφευγε την προσοχή, σήμερα αντιμετωπίζει τη δημοσιότητα με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια.

Η μουσική για τη Σάττι δεν αποτελεί απλώς ένα επάγγελμα, αλλά έναν τρόπο έκφρασης της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της και της προσωπικής της εξέλιξης. Από την παιδική ηλικία έως τη σημερινή της επιτυχία, η Σάττι ακολούθησε έναν δρόμο γεμάτο προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία, που την οδήγησε στην αποδοχή και αγάπη του ευρύτερου κοινού.

ξεκίνησε αρχικά να τη μαθαίνει με ένα αρμόνιο και ένα τουμπερλέκι που υπήρχε στο πατρικό σπίτι της. Τελειώνοντας το σχολείο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Στα φοιτητικά χρόνια της συνειδητοποίησε πως η οργανική σχέση που είχε παιδιόθεν με τη μουσική δεν ήταν απλώς ένα παράλληλο εναλλακτικό μονοπάτι, αλλά ο δρόμος της. Και πάλι όμως άργησε να πάρει την απόφαση να τον ακολουθήσει. Επαιξε σε θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ -κάποιοι τη θυμούνται στην αναβίωση των «Δαιμόνων» του Νίκου Καρβέλα-, έκανε ένα πέρασμα από την τηλεόραση στη σειρά «Steps» του ΑΝΤ1, έφτασε πολύ κοντά στο να αυτοπροσδιορίζεται ως ηθοποιός.

Το 2016 είχε κάνει μάλιστα τα χαρτιά της και ήταν έτοιμη να μπει σε περίοδο εκπαίδευσης για αεροσυνοδός, όταν κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο μια διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Θα σπάσω κούπες». Μετά από αυτή την επιτυχία της η ίδια ανέφερε πως, «Ξαφνικά μού ζητούσαν να κάνω συναυλίες και να παρουσιάσω και άλλα projects με το πολυφωνικό γκρουπ που είχα τότε, οπότε άρχισε να μου μπαίνει στο μυαλό η μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο. Θυμάμαι μου λέγανε “εσείς που είστε τραγουδίστρια...” και απαντούσα: “Είμαι όντως τραγουδίστρια;”».

Είτε καταλήγει στην κορυφή των εκτιμήσεων του κοινού στη Eurovision είτε όχι, η Μαρίνα Σάττι συνεχίζει να εκπροσωπεί τη δύναμη της πολυπολιτισμικότητας και της προσωπικής αυτογνωσίας στον κόσμο της μουσικής.

Με πληροφορίες απο το protothema.gr

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση