ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Το ''ηρωικό'' #Megxit αποτελεί απλώς μια επανάληψη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί η παραίτηση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry να έσκασε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η ιστορία δεν είναι κάτι καινούργιο για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ούτε και το τέλος του κόσμου. 

Πρόκειται για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται και αποδεικνύει πως σήμερα τα πράγματα στην μοναρχία έχουν εξελιχθεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Όταν η Meghan Markle μπήκε στο παλάτι, όλοι μας -μαζί μας και η ίδια- πιστέψαμε ότι η γοητευτική Αμερικάνα θα έφερνε έναν αέρα αλλαγής στον θεσμό. Οι καταστάσεις ωστόσο μας διέψευσαν και σύντομα αντιληφθήκαμε πως κάποια πράγματα... δεν αλλάζουν. 

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως και η δούκισσα αντιλήφθηκε πως δεν είχε ιδέα για τον θεσμό της μοναρχίας και τον ρόλο που θα έπρεπε να παίζει σε αυτόν, πράγμα που στην πορεία την έκανε να απαυδήσει και να πάρει την απόφαση μαζί με τον σύζυγό της, να απαρνηθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα. Και τότε, όταν αυτό δημοσιοποιήθηκε.... ξαφνιαστήκαμε. "Πώς, τι και γιατί;", ήταν τα ερωτήματα που κατέκλεισαν το μυαλό μας. Και ενώ μέχρι σήμερα έχουμε ήδη απαντήσει τα περισσότερα, η ιστορία μέρα με την μέρα μας θυμίζει εντονότερα το παρελθόν... την ιστορία του 1936 - όταν ο τότε νέος βασιλιάς της Βρετανίας Ενδουάρδος αναγκάστηκε να απαρνηθεί το στέμμα για τα μάτια της Αμερικανίδας συντρόφου του.  

Ο πρίγκιπας Ενδουάρδος ανήλθε στον θρόνο στις 20 Ιανουαρίου του 1936 μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο Εδουάρδος ήταν αρκετά δημοφιλής στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι που στις 16 Νοεμβρίου ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Στάνλεϋ Μπολντουιν την πρόθεσή του να παντρευτεί την Αμερικανίδα Wallis Simpson, δύο φορές διαζευγμένη.

Την εποχή λοιπόν εκείνη, το Παλάτι απαγόρευε σε κάποιο μέλος του να παντρευτεί οποιοδήποτε άτομο που ήταν ξανά παντρεμένο. Έτσι, όταν ο δημοφιλής νεαρός βασιλιάς Ενδουάρδος αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με την Αμερικανίδα διαζευγμένη Wallis Simpson έπρεπε να αποκηρύξει τον θρόνο, αφού ως βασιλιάς και αρχηγός της εκκλησίας ήταν ανέφικτο να προβεί σε αυτή την πράξη. Τότε, το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στοίχειωσε την βασιλική οικογένεια και εκείνος και η σύζυγός του, έπρεπε να εγκαταλείψουν όχι απλώς το παλάτι, αλλά και την Βρετανία. 

Σύμφωνα όμως με αρκετούς αναλυτές, το διαζύγιο της Wallis ήταν απλώς η αφορμή για να "φύγουν" από το παλάτι. Στην πραγματικότητα, όπως τουλάχιστον φαίνεται, το τότε πολιτικό σύστημα απλώς επιδίωκε με κάθε τρόπο να "ξεφορτωθεί" έναν βασιλιά με πολιτικές απόψεις -η συμπάθειά του Ενδουάρδου προς τον φασισμό ήταν γνωστή- και να αποφύγει μια δυναμική γυναίκα με απόψεις στην εξουσία. 

Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, η σύγκριση της Meghan με την Wallis, δεν είναι και τόσο δύσκολη. Και οι δύο διαζευγμένες Αμερικανίδες, δυναμικές, με άποψη και γνώσεις... που έτυχε να ερωτευτούν έναν πρίγκιπα.  

Η τραγική ιστορία μάλιστα της υπόθεσης, αποτελεί το ότι η λιμουζίνα που οδήγησε την τότε μέλλουσα Δούκισσα του Sussex στην εκκλησία για να παντρευτεί τον Harry στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ ήταν η ίδια που μετέφερε την Simpson στην κηδεία του συζύγου της και παραιτηθέντος Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου. Μακάβριο, αλλά αξίζει μια αναφορά. 

Βάζοντας στην ζυγαριά της δύο περιπτώσεις, όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε πως παρά το γεγονός της επανάληψης, σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η αποχώρηση της Meghan και του Harry, δεν σημαίνει το τέλος τους - όπως του προηγούμενου ζευγαριού. Οι δύο τους, θα αποτελέσουν απλώς ένα μελανό σημείο στις σελίδες της ιστορίας της βασιλικής οικογένειας και τίποτα άλλο.  Ο πρίγκιπας ''playboy'' και η καλιφορνέζα ηθοποιός σύζυγός του θα κάνουν επιτέλους ελεύθερα όσα έχουν ονειρευτεί.  

 Φυσικά όσο αφορά την συνέχεια της ζωής του Harry και της Meghan τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς χθες 11 Ιανουαρίου, η βασίλισσα είχε δώσει προθεσμία 72 ωρών ώστε ο δούκας του Sussex να διαπραγματευτεί με τη βασιλική οικογένεια τους όρους του «MEGXIT» και να έχει την ευκαιρία να ξανασκεφτεί και να αποφασίσει οριστικά αν εκείνος και η σύζυγός του θέλουν να παραιτηθούν. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Harry πιθανότατα θα πάει και εκείνος στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για να είναι με την γυναίκα του και τον γιό του. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση