ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit from head to toe σε απλό ροζ και ankle boots με ασημί λεπτομέρειες
 

Η επίδειξη πλούτου μέσα από το... Instagram

Δέσποινα Άσπρου

Η χλιδάτη ζωή δεν είναι κάτι καινούριο. Ούτε βέβαια και η προβολή της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αν έχεις instagram -που κατά 99,9% έχεις- τότε και εσύ θα έχεις προσέξει κορίτσια και αγόρια από όλο τον κόσμο να επιδεικνύουν τα πλούτη τους, το χλιδάτο lifestyle τους και προφανώς τα πανάκριβα αντικείμενά τους σε εικόνες. Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα, η νεαρή Kylie Jenner η οποία πόζαρε με τα 6 πολυτελή και πανάκριβα αυτοκίνητά της.

 

Μέχρι εδώ βέβαια όλα καλά. Τα έχεις και τα δείχνεις και καλά κάνεις. Στην εποχή που ζούμε, ο καθένας μάλλον θα το έκανε. 

Αν και προσωπικά δεν μπορώ να μπω στην θέση των “rich kids” … μιας και δεν έτυχε να είμαι ένα από αυτά, τα καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι “αποδέχομαι” την κατάχρηση. Τι εννοώ με αυτό; Το να μπορείς να ταξιδεύεις -καθημερινά σχεδόν- στους πιο hot προορισμούς, το να έχεις την ικανότητα να βγαίνεις κάθε βράδυ και να απολαμβάνεις σαμπάνιες ντυμένη με τις τελευταίες τάσεις των μεγαλύτερων brands και τα σχετικά... είναι όλα αποδεχτά και προφανώς πρόκειται για κάτι που όλοι λίγο-πολύ ζηλεύουμε.

Το να επιδικνύεις όμως προκλητικά και άσχημα τον πλούτο σου, τότε -ναι- αυτό είναι άσχημο. Τι εννοώ; Θα σου πω απλώς ένα παράδειγμα. Κάποια στιγμή στο παρελθόν, ενόσω έκανα scroll down είδα μια εικόνα στην οποία κάποιος άναβε ένα πούρο σε χαρτονομίσματα. 

Δεν θα επεκταθώ όμως, ούτε και θα αναφερθώ στην πείνα και στις τριτοκοσμικές χώρες που είναι κοινώς γνωστά. Θα περιοριστώ απλώς να πω ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι υπέρ κανενός. Όχι μόνο αποδεικνύει χαμηλό νοητικό επίπεδο, αλλά και έλλειψη αυτοπεποιήθησης.

Επιστρέφοντας τώρα στον δικό μας κόσμο, και με αφορμή κάποια αρνητικά σχόλια που δημοσιεύονται σε φωτογραφίες εκατομμυριούχων, θα ήθελα να επισημάνω πως από πλευράς μας δεν είναι ωραίο να κρίνουμε άσχημα την χλιδάτη ζωή. Η κακία δεν έχει χώρο πουθενά και κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον τρόπο που κάποιος επιλέγει να σπαταλήσει τα λεφτά του, τα δικά του λεφτά. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση