ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Η δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca γίνεται κούκλα της Barbie

Σε ένα φόρο τιμής για την προσφορά της.

newsroom must

Μετά τον τίτλο που της προσέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ, η βρετανίδα Dame Sarah Gilbert, γίνεται το νέο πρόσωπο της κούκλας Barbie, σε ένα φόρο τιμής για την προσφορά της στην δημιουργία του εμβολίου κατά της COVID-19 , AstraZeneca.

Η επιστήμονας και συν-δημιουργός του εμβολίου, έγινε Barbie στα πλαίσια της σειράς της διάσημης κούκλας που τιμά τις γυναίκες στην επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά.

Με την ίδια να αποκαλύπτει πως στην αρχή ένιωσε περίεργα όταν είδε πόσο της έμοιαζε η κούκλα, λέγοντας «Η ευχή είναι αυτή η κούκλα να αναδείξει στα παιδιά καριέρες που μπορεί να μην γνωρίζουν, όπως οι εμβολιολόγοι».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lindsay Bown (@lindsaybown)

Κατά τις αρχές του 2020 όταν είχε πρωτοεμφανιστεί ο ιός στην Κίνα, η Gilbert ξεκίνησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Έτσι, η δουλειά της είχε αναγνωριστεί και επίσημα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, που την τίμησε με τον τίτλο της Dame.

Όπως γνωρίζουμε πια, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο σε πάνω από 170 χώρες, με την Gilbert να τονίζει «Θέλω να εμπνεύσω τις επόμενες γενιές κοριτσιών να ασχοληθούν με Stem καριέρες και ελπίζω τα παιδιά που θα δουν την Barbie μου να συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι μια καριέρα στην επιστήμη για να βοηθήσουν τον κόσμο».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barbie(@barbiestyle)

Με την εταιρία που δημιουργεί τις κούκλες, Mattel, να προσπαθεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη για αλλαγή των προσώπων που εκπροσωπούν την Barbie μετά και τα αρνητικά σχόλια που δεχόταν από το κοινό. Έτσι έχει λανσάρει τη δημιουργία κούκλων από διάφορες επαγγελματικές καταρτήσεις όπως πυροσβέστης, αστροναύτες και γιατρούς από διάφορες φυλές αλλά και σωματότυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση