ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Η απάντηση της Δανάης Μπάρκα για το body shaming στα social media

newsroom must

Μία συνέντευξη εφ ΄όλης της ύλης παραχώρησε η Δανάη Μπάρκα στο περιοδικό ΟΚ, κι μεταξύ άλλων μίλησε για την τηλεοπτική χρονιά που πέρασε, το Instagram κι τα αρνητικά σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για τα κιλά της κι πως η ίδια το αντιμετωπίζει.

Είσαι ένα όμορφο, δροσερό, σέξι κορίτσι. Ακόμα κι όταν δέχεσαι αρνητικά σχόλια για την εικόνα σου στα social media, τοποθετείσαι με επιχειρήματα και ειλικρίνεια, δίνοντας κίνητρο και σε άλλα κορίτσια να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

''Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος χωρίς ανασφάλειες, ακόμα και η JLo που μου έκλεψε το αγόρι! (Γελάει.) Όμως η ανάγκη είναι η μητέρα της προόδου. Τι εννοώ: Όταν νιώσουμε ανασφαλείς, μπορούμε αυτή την ανασφάλεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να τη γυρίσουμε σε δύναμη. Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπέλες, ζήλια και φθόνο. Μια κοινωνία όπου όλοι μιλάμε πολύ, εκφραζόμαστε, σχολιάζουμε. Αυτό είναι ωραίο, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Ακόμα κι αν αυτό κουράζει ορισμένους, είναι σημαντικό να ακούγονται κάποια πράγματα, ειδικά από ανθρώπους που τα ζουν. Όταν εγώ είμαι θεωρητικά ένα κορίτσι διαφορετικό στην τηλεόραση ως προς την εμφάνιση, νιώθω υποχρέωσή μου, αν με βλέπει ένα κορίτσι 15, 25 ή 35 χρόνων, που και εκείνο πάνε να το κρίνουν για την εικόνα του, να βγω μπροστά και να πω πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις κρίνει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε βάλει σε ένα καλούπι που δεν θες.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κάνει να νιώθουμε υποδεέστεροι και δεν πρέπει κανένας να θεωρεί πως δεν είναι μαγικός γιατί κάποιος άλλος δεν βλέπει τη μαγεία του. Χαίρομαι που υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν «φέτος έβαλα πρώτη φορά μαγιό για σένα». Είναι ωραίο αυτό αλλά και ταυτόχρονα τρομακτικό να σκεφτείς πως ένας άνθρωπος ντρεπόταν να βάλει μαγιό. Πρέπει να κλείνουν τα στόματα όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κριτική και πριν μιλήσουμε να σκεφτόμασταν πώς θα νιώθαμε αν ήμασταν στη θέση του άλλου''.

Είσαι αγαπητή στα social media αλλά έχεις εισπράξει και hate speech.

Ναι, πολύ. Παραδόξως από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή έχει λιγοστέψει, αν και αρχικά φοβόμουν πως με την εκπομπή και την έκθεση θα συνέβαινε το αντίθετο. Κατά καιρούς έχω δεχτεί και πολύ άσχημα σχόλια. Σε κάποια έχω απαντήσει. Ακόμα κι όταν ξεκίνησε το #ΜeΤoo, είχα δεχτεί μεγάλη επίθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση