ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Η ανήθικη πρόταση ενός Kύπριου στην Ratajkowski

«Πληρώθηκα 25.000 δολ. για να πάω μαζί του στο...»

Το διάσημο μοντέλο, Έμιλι Ρατακόφσκι, αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι κάποτε την πλήρωσαν 25.000 δολάρια για να εμφανιστεί στο «Super Bowl» μαζί με τον γνωστό μας, Μαλαισιανό επιχειρηματία, Low Taek Jho, ο οποίος είχε απασχολήσει τα εγχώρια δρώμενα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

Μιλώντας στο «The Sunday Times Magazine», το μοντέλο αναφέρθηκε στην κοινή της εμφάνιση με τον 40χρονο «Jho Low», όπως αποκαλείται ευρέως ο επιχειρηματίας, λέγοντας ότι επρόκειτο για επαγγελματική υποχρέωση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Ο Μαλαισιανός χρηματιστής, Τζο Λόου, ζήτησε τη βοήθεια εταιρείας που ειδικεύεται στην απόκτηση ξένων διαβατηρίων για τους πελάτες της ώστε να αγοράσει το «χρυσό διαβατήριο» της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πόρισμα που είχε δημοσιευθεί από έρευνα της οργάνωσης Πρόγραμμα Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP) και της ομάδας ερευνητικής δημοσιογραφίας Sarawak Report από τη Μαλαισία. Το πόρισμα της έρευνας το είχε αναδείξει και η βρετανική εφημερίδα «Guardian» .

Στα βασικά της σημεία, η έρευνα είχε αναφέρει ότι εταιρεία του Λονδίνου συνεργάστηκε με τον Τζο Λόου παρά το ότι είχε αναγνωριστεί ως πρόσωπο πολιτικά εκτεθειμένο. Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε κυπριακή λογιστική εταιρεία ως διαμεσολαβητή για την αγορά οικοπέδου και την κατασκευή πολυτελούς κατοικίας αξίας περίπου 6 εκ. ευρώ από τον Μαλαισιανό χρηματιστή στην Αγία Νάπα, με σκοπό την απόκτηση του κυπριακού και κατ’ επέκταση κοινοτικού διαβατηρίου.

Η συναλλαγή έγινε με την εμπλοκή εικονικών εταιρειών και εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες απόκρυψης των πραγματικών ιδιοκτητών.

Στην έρευνα αναφέρθηκε επίσης, ότι τρεις συνεργάτες του Τζο Λόου επίσης έκαναν αίτηση για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας περίπου την ίδια περίοδο και δήλωσαν ως κατοικία κυπριακές διευθύνσεις κοντά σε εκείνη του χρηματιστή. Η δημοσιογραφική ομάδα του «OCCRP» είχε παραθέσει και την δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ότι κανένας εξ αυτών δεν απέκτησε το κυπριακό διαβατήριο.

Η λονδρέζικη εταιρεία που είχε κατονομαστεί στην έρευνα, διαψεύδει ότι δέχθηκε ως πελάτη της τον κ. Λόου, ισχυριζόμενη ότι τον παρέπεμψε σε άλλη εταιρεία.

Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, είχαν επικαλεστεί συμβόλαιο μεταξύ των δύο με ημερομηνία 7 Μαΐου 2015 και τιμολόγια από την εταιρεία του Λονδίνου προς εταιρείες στην Κύπρο τα οποία σχετίζονται με τις κινήσεις του καταζητούμενου χρηματιστή αναφορικά με το διαβατήριο εκείνη τη χρονιά.

Το Νοέμβριο του 2016, πέντε μήνες μετά από τις κατηγορίες σε βάρος του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Τζο Λόου εμφανίζεται να ζητά ξανά τη βοήθεια την εν λόγω εταιρείας για την αγορά μεγαλύτερου ακινήτου στην Αγία Νάπα, ακυρώνοντας το συμβόλαιο της αρχικής αγοράς και υπογράφοντας καινούριο. 

Είχε φιλικές σχέσεις με σταρ

 Ο Jho Low πριν το 2015 είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με διασημότητες στις ΗΠΑ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Πάρις Χίλτον, η Κιμ Καρντάσιαν κ.α Συμμετείχε σε χλιδάτα πάρτι ενώ είχε κάνει και πανάκριβα δώρα τα οποία οι κάτοχοι τους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παρέδωσαν στις αμερικανικές αρχές. Στο μοντέλο από την Αυστραλία Μιράντα Κερ είχε χαρίσει διαμάντια αξίας 8,5 εκ δολαρίων ενώ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε δωρίσει έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3,5εκ δολαρίων

Πηγή : 24 news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση