ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Neon top, midi φούστα και μπαλαρίνες με λουράκια
 

H Lady Gaga μιλά ανοιχτά για το στίγμα της ψυχικής νόσου

Δέσποινα Άσπρου

Με στόχο να δοθεί ένα τέλος στον στιγματισμό που βιώνουν οι άνθρωποι όταν απευθύνονται στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και με την βοήθεια του Dr. Tedros Adhanom, γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, η Lady Gaga έγραψε ένα κείμενο το οποίο φιλοξενήθηκε στην Guardian. Με το άρθρο αυτό η Lady Gaga κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες.

''Το στίγμα, ο φόβος και η έλλειψη κατανόησης συνθέτουν την ταλαιπωρία των παθόντων και αποτρέπουν μια τολμηρή δράση που τόσο χρειάζεται και την περιμένουν εδώ και καιρό. 800,000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε; Παρά την καθολικότητα του ζητήματος, παλεύουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό δημόσια ή να προσφέρουμε επαρκή μέριμνα ή πόρους. Μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή τις κοινότητες, συχνά παραμένουμε σιωπηλοί εξαιτίας μιας ντροπής που μας λέει ότι όσοι είναι διανοητικά ασθενείς, είναι λιγότερο άξιοι ή αισθάνονται υπεύθυνοι για την πάθησή τους'', γράφει χαρακτηριστικά.

Με το κείμενο αυτό η Gaga και ο Adhanom ενθαρρύνουν τους αναγνώστες να «σπάσουν» το μοτίβο που συνεχίζει να «κατηγορεί και να καταδικάζει» εκείνους που ίσως υποφέρουν, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που λένε ότι η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία του θανάτου παγκοσμίως, ανάμεσα στις ηλικίες 15 έως 29 χρονών. Και πράγματι έτσι είναι.

Διαβάζοντας τα λόγια της παραδεχόμαστε πως η κίνηση αυτή της τραγουδίστριας είναι υπέροχη. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς ανοιχτα για καθημερινά προβλήματα και να δίνεις θάρρος σε ανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια εδώ και πολλά χρόνια είναι υπερασπίστρια της ψυχικής υγείας και της πρόληψης αυτοκτονιών, καθώς και ιδρύτρια του ιδρύματος «Born This Way» με στόχο την παροχή ευκαιριών, ποιοτικών πόρων και μέσων όπου οι νέοι μπορούν να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν.

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση