ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Γυμνό NFT που «γεννάει» δέντρα κυκλοφόρησε η Madonna

Πολλές οι αντιδράσεις για την, καθόλου συνηθισμένη ιδέα της star

Γιώργος Γκαρακλίδης

Ποιος θα μπορούσε να «παρεξηγήσει» μια star του βεληνεκούς της Madonna όταν η ίδια ξέρει καλά να παίζει το παιχνίδι της δημοσιότητας δεκαετίες τωρα; Βέβαια, όλα έχουν ένα όριο κυρίως σ' ένα τόσο αδιάλλειπτο παιχνίδι όπως αυτό του να μένει κανείς στην επικαιρότητα και να «προκαλεί». 

Αυτή τη φορά η εκκεντρική βασίλισσα της pop δημιούργησε μια συλλογή με το όνομα «Mother of Creation» όπου η ίδια εμφανίζεται γυμνή να «γεννάει» δέντρα, πεταλούδες και σαρανταποδαρούσες ρομπότ εκπροσωπώντας όπως λέει μια διαφορετική μορφή γέννας σε έναν σύγχρονο κόσμο. 

Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσουμε την έννοια ενός NFT. 

Ένα NFT είναι ουσιαστικά η συντομογραφία του Αγγλικού όρου «Non-Fungible Token» που ανήκει σε ορολογία κρυπτονομισμάτων. Ένα NFT είναι σαν ένα κρυπτονόμισμα μέσω του οποίου ο δημιουργός έχει τα πνευματικά του δικαιώματα κατοχυρωμένα για να μπορεί να αποδείξει ότι αποτελεί δικό του περιουσιακό στοιχείο. Με λίγα λόγια αποτελεί ψηφιακό «περιουσιακό στοιχείο» και στην περίπτωσή μας αποτελείται από τα τρία βίντεο που δημιούργησε η τραγουδίστρια. Λίγη φαντασία φτάνει για να δημιουργηθεί ένα NFT και η star το πήρε σε άλλο επίπεδο. 

Η pop star συνομίλησε μάλιστα με τον γνωστό digital artist, Mike Winkelmann, παρουσιάζοντας την καλλιτεχνική της ιδέα και το φιλανθρωπικό της έργο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

«Ήθελα να εμβαθύνω στον όρο της δημιουργικότητας και να δείξω πώς ένας καλλιτέχνης δημιουργεί κάτι από το μηδέν και "γεννάει" τη δημιουργικότητα όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί φτάνει στον κόσμο μέσω του γυναικείου κόλπου»  είπε συγκεκριμένα η Madonna. 

Στα τρία βίντεο φαίνεται ολόγυμνη η τραγουδίστρια να δίνει ζωή σε δέντρα, πεταλούδες και σαρανταποδαρούσες ρομπότ ενώ δείχνει τα γεννητικά της όργανα τα οποία δημιουργήθηκαν με σαρώσεις στο σώμα της. 

Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε τρεις φιλανθρωπικούς οργανισμους. Αρχικά στο «Voices of Children Foundation» το οποίο βοηθά γυναίκες και παιδιά θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, στο «City of Joy Foundation» που φροντίζει θύματα βίας στο Κονγκό της Αφρικής και στο «Black Mama’s Bail Out» το οποίο χρηματοδοτεί εγγυήσεις φυλακισμένων που φροντίζουν παιδιά και όσους το έχουν ανάγκη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση