
Μαρία Σάββα
Το Eurobasket 2025 έριξε αυλαία με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Εθνική Ελλάδας, η οποία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να επιστρέψει στη ζώνη των μεταλλίων. Η νίκη απέναντι στη Φινλανδία χάρισε στη «γαλανόλευκη» το χάλκινο μετάλλιο, βάζοντας ξανά το όνομά της ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η συγκίνηση που ακολούθησε την απονομή ήταν έντονη, με τους παίκτες αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους να ζουν στιγμές μεγάλης χαράς και υπερηφάνειας.
Αναμφίβολα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς. Οι εικόνες και τα βίντεο με τον ίδιο και την οικογένειά του να πανηγυρίζουν τη σπουδαία επιτυχία της Εθνικής ταξίδεψαν σε όλο το διαδίκτυο, συνοδευόμενα από τα λόγια του Έλληνα σταρ που εξέφρασε την περηφάνια του για την ομάδα. Στις εξέδρες, η Μαράια Ριντλσπρίγκερ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, εμψυχώνοντας με πάθος τον σύζυγό της και τους συμπαίκτες του.
Μετά το τέλος του αγώνα, η Μαράια μοιράστηκε και μια συγκινητική ανάρτηση αφιερωμένη στον Γιάννη. Στο μήνυμά της έγραψε:
«Άφησέ με να καυχηθώ για ένα δευτερόλεπτο… ο άντρας μου, ο άντρας μου, ο άντρας μου. Όλα κερδισμένα, τίποτα δεν σου χαρίστηκε. Αξίζεις όλη αυτή τη μεγαλοσύνη και ακόμα περισσότερα. Κατά τη διάρκεια αυτού του Eurobasket γιορτάσαμε την επέτειο του γάμου μας, την πρώτη μέρα του σχολείου και τα δεύτερα γενέθλια της όμορφης κόρης μας από απόσταση, αλλά κάθε θυσία αξίζει για να σε δω να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Υπόσχομαι πως θα είμαι δίπλα σου σε όλα, αγάπη μου. Συνέχισε, είμαι ακριβώς εδώ μαζί σου, δεν τελειώσαμε ακόμα».