ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

Φτιάξτε και εσείς το αγαπημένο επιδόρπιο της Κylie Jenner

Δείτε τη συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεση.

Ριάνα Στυλιανού

Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια followers στο Instagram, η Κylie Jenner είναι από τα πιο επιδραστικά άτομα της σήμερον εποχής, κάνοντας influence εκατομμύρια κόσμο όσον αφορά τη μόδα, την ομορφιά αλλά και τον τρόπο ζωής.

Η 27χρονη είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, αναρτώντας σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο, όπως επίσης και insta stories, τα οποία έχουν πιο χαλαρό χαρακτήρα.

Πριν από σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο λοιπόν, η Kylie Jenner μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη διαδικασία παρασκευής του αγαπημένου της γλυκού/σνακ, που δεν είναι άλλο από τα ρολάκια κανέλας aka cinnamon rolls.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Μπορεί να είναι εικόνα μπάμπκα και ρολό κανέλας

Μπορεί να είναι εικόνα ρολό κανέλας

H επιχειρηματίας είχε ανεβάσει αρκετές φορές στον λογαριασμό της τα συγκεκριμένα baked γλυκά, έτσι θεωρούμε πως τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για αυτά.

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε και εσείς αυτά τα νόστιμα baked goods, και να τα απολαύσετε το σαββατοκύριακο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει η ζύμη: 1 ώρα για την πρώτη φάση + 1 ώρα για τη δεύτερη φάση
Χρόνος ψησίματος: 30΄

Θερμίδες ανά ρολό: 300

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι φαρίνα και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι αλάτι
170 γρ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γάλα
75 γρ. καστανή ζάχαρη
8 γρ. (2 κουταλάκια) κανέλα

Για την επικάλυψη με σάλτσα ζάχαρης:

15 γρ. βούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
2. Δουλεύουμε ζυμώνοντάς το καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα γιατί αυτό θα σκληρύνει τη ζύμη μας.
3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
4. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διαστάσεις περίπου 40x30 εκ.
5. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
6. Ρίχνουμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
7. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντας τη μεγάλη πλευρά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε 9 ίσια κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο. Καλύπτουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
8. Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα ζάχαρης: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα ζάχαρης και σερβίρουμε.

Συνταγή από Αθηνά Λοϊζίδου.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση