ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Επιχείρηση «London Bridge»: Tι είναι προγραμματισμένο να συμβεί τώρα που ''έφυγε'' η Ελισάβετ

Το πλάνο δράσης της Βρετανίας που είχε δημιουργηθεί εδώ και καιρό και η ημέρα που αναμένεται να γίνει η ταφή της βασίλισσας.

newsroom must

Επιχείρηση «London Bridge»: Αυτό είναι το κωδικό όνομα που δόθηκε στο σχέδιο για τις ημέρες και εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η βασίλισσα βρίσκεται στον θρόνο από το 1952, αυτή είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που κάποιος βρίσκεται στην θέση της μοναρχίας στη Βρετανία. 

Η βασίλισσα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Κοινοπολιτείας, προστάτης σε σχεδόν 600 οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα, και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συμμαχία του Ηνωμένου Βασιλείου με πολλές χώρες και ο θάνατός της θα επιφέρει πολλές αλλαγές. Όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για τον κόσμο. Οπότε το γεγονός πως έχει ετοιμαστεί ήδη ένα πλάνο δράσης για την στιγμή που θα αφήσει την τελευταία της πνοή, δεν είναι καθόλου υπερβολικό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ας δούμε τι είναι προγραμματισμένο να συμβεί.

1.Αρχικά, ο ιδιωτικός γραμματέας της θα  έπρεπε να μεταδώσει αμέσως ένα μήνυμα στον ενεργό πρωθυπουργό εκείνη την εποχή - όπως και υποθέτουμε ότι έγινε αφού η Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως. Αυτό το μήνυμα πιθανότατα έλεγε: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε.»

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα θέσει σε λειτουργία την Επιχείρηση London Bridge. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι 15 κυβερνήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου όπου η βασίλισσα είναι αρχηγός κράτους θα ενημερωθούν μέσω ασφαλούς γραμμής. Οι πύλες του Παλατιού του Buckingham θα ειδοποιηθούν για την είδηση, όπως και επίσης έγινε, αφού νωρίτερα ανακοινώθηκε πως δεν επρόκειτο να γίνει αλλαγή της φουράς.

2. Ταυτόχρονα, ένα newsflash ήταν προγραμματισμένο να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέσο ενημέρωσης είναι προετοιμασμένο για τα νέα. Κάθε ραδιοφωνικός σταθμός διαθέτει ένα δίκτυο φώτων που θα αναβοσβήνουν για να δείξουν μια εθνική καταστροφή όπως αυτή. Όλες οι εκπομπές του BBC θα σταματήσουν και θα προβάλουν μια ροή αφιερωμένη στη βασίλισσα. Οι παρουσιαστές των ειδήσεων θα αλλάξουν σε μαύρα κοστούμια και ρούχα που είναι πάντα διαθέσιμα στο στούντιο ειδήσεων, και το παραδοσιακό κόκκινο σήμα του BBC News θα γίνει μαύρο. Οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ημέρες κάλυψης του γεγονότος ήδη έτοιμες.

3. Την ίδια ημέρα που θα πεθάνει, ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας, ο Κάρολος θα γίνει αμέσως βασιλιάς - γεγονός που επιβεβαιώθηκε μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου της.

4. Βάση του πλάνου, το χρηματιστήριο, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα κλείσουν για την ημέρα λόγω σεβασμού.

5. Μια μέρα μετά το θάνατο της Βασίλισσας, σε ζωντανή εμφάνιση, ο επόμενος βασιλιάς αναμένεται να κάνει την πρώτη επίσημη ομιλία του στη νέα θέση. Η κυβέρνηση θα ορκιστεί την πίστη της στον ήχο ενός χαιρετισμού 41 όπλων στο Hyde Park του Λονδίνου. Μετά από αυτό, ο Βασιλιάς θα ξεκινήσει μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα επισκεφτεί τους ηγέτες της κυβέρνησης στις πρωτεύουσες κάθε χώρας, το Εδιμβούργο, το Μπέλφαστ και το Κάρντιφ, πριν επιστρέψει και πάλι στο Λονδίνο.

6. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα τηλεοπτικά κανάλια θα παίξουν τα πολλά ντοκιμαντέρ που έχουν ήδη γίνει προς τιμήν της Βασίλισσας. Το BBC δεν θα παίζει κωμωδίες ως ένδειξη σεβασμού μέχρι την κηδεία. Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν είναι υποχρεωμένα να ανακοινώσουν άμεσα τον θάνατό της, εκτός από το BBC. 

7. Τέσσερις μέρες μετά το θάνατό της, το φέρετρο της Βασίλισσας θα οδηγηθεί με μια στρατιωτική πομπή από τα Ανάκτορα του Buckingham στο Westminster Hall. Θα παραμείνει εκεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες και μετά που ο Βασιλιάς, η οικογένεια και οι αξιωματούχοι θα αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνη, τότε, οι πόρτες θα ανοίξουν σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θα βρίσκονται σε ουρά έξω.

8. Η κηδεία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί 10 έως 12 ημέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας και η Μεγάλη Βρετανία θα θρηνεί για τουλάχιστον 12 μέρες.

9. Η ημέρα της κηδείας θα είναι επίσημη αργία για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το χρηματιστήριο θα κλείσει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και πολλές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το ίδιο.

10. Στις 11 το πρωί, οι καμπάνες του Big Ben θα κτυπήσουν, η χώρα θα σιωπήσει και το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Westminster, όπου 2.000 ειδικοί προσκεκλημένοι θα σκύψουν το κεφάλι τους και θα προσευχηθούν. Μετά τη λειτουργία, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Windsor και τέλος στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ πιθανότατα θα θαφτεί δίπλα στον πατέρα της, τον Βασιλιά George και επιτέλους θα θαφτεί και ο σύζυγός της, Πρίγκιπας Φίλιππος.

11. Ο Εθνικός Ύμνος και τα γραμματόσημα θα αλλάξουν για να προσαρμοστούν με τον νέο βασιλιά.

12. Πιθανότατα μέσα σε ένα χρόνο μετά την κηδεία, μια επίσημη στέψη για τον Βασιλιά Κάρολο θα πραγματοποιηθεί σε άλλη μια αργία. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές αργίες, τα έξοδα κηδείας και τη γιορτή της στέψης, o θάνατος της Βασίλισσας εκτιμάται ότι κοστίζει δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, εκατοντάδες αλλαγές θα συμβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες. Το νέο βρετανικό νόμισμα θα εκτυπωθεί με το πορτρέτο του Βασιλιά και το νόμισμα της Βασίλισσας θα αφαιρεθεί σιγά σιγά από τη χρήση. Το ίδιο θα συμβεί για γραμματόσημα, διαβατήρια και αστυνομικές και στρατιωτικές στολές. Και ο εθνικός ύμνος θα αλλάξει σε "God Save the King".

13. Για να μην αναφέρουμε, πώς ο τρόπος που ο κόσμος και η Κοινοπολιτεία θα αντιδράσουν στον νέο Βασιλιά θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Για παράδειγμα, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη στην Αυστραλία για να γίνει η χώρα δημοκρατία. Και ο θάνατος της Βασίλισσας θα μπορούσε να αυξήσει αυτήν την υποστήριξη. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο, πράγμα που σχεδόν σίγουρα θα αποδυνάμωνε τη βρετανική μοναρχία. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Να σημειώσουμε πως βάση του πλάνου αυτού, η κηδεία της Ελισάβετ θα είναι η μεγαλύτερη κηδεία και αυτό θα είναι το τέλος μιας εποχής.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση