ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Επίθεση με βιτριόλι: «Είχα εμμονή με αυτή την κοπέλα»

Η κατηγορούμενη επιχείρησε απολογούμενη να πείσει πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ψύχραιμη, χωρίς ίχνος συναισθηματικής φόρτισης, περιέγραψε την προετοιμασία και την εκτέλεση της αποτρόπαιης πράξης της η Εφη Κακαράντζουλα, απολογούμενη για την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ενώ έμεινε ανέκφραστη και ψύχραιμη όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τής έδειξε τις φωτογραφίες του θύματος.

Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει κάθειρξη 15 ετών, επιχείρησε απολογούμενη να πείσει πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου όταν της έριξε στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα από βιτριόλι, προκαλώντας της ισόβια βαρύτατη αναπηρία. Με την έναρξη της απολογίας της η Εφη Κακαράντζουλα ζήτησε συγγνώμη από το θύμα, που παρακολούθησε την απολογία της και μετά το τέλος της δήλωσε πως «δεν έλαβε τις απαντήσεις που θα ήθελε» ενώ σιωπηρά αρνήθηκε τη συγγνώμη που της εκφράστηκε. Η Εφη Κακαράντζουλα ανέφερε πως παρακολουθούσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου περίπου ένα χρόνο, διότι είχε την εντύπωση –κάτι που δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο, αλλά το αντίθετο–ότι διεκδικούσε έναν άνδρα με τον οποίο εκείνη είχε περιστασιακή σχέση.

Το βιτριόλι, όπως είπε, το προμηθεύτηκε από πακιστανικής καταγωγής αλλοδαπό στην Ομόνοια και μία ημέρα πριν από το έγκλημα έκανε την πρώτη απόπειρα σε βάρος της Ιωάννας, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την εγκληματική ενέργειά της. Οπως είπε, «κάτι έγινε μέσα μου και άλλαξα γνώμη» Σε ερώτηση του προέδρου «τι συνέβη και επανήλθε την επομένη» η δράστιδα απάντησε ότι «κυριάρχησε και πάλι το αίσθημα της εκδίκησης. Είχα εμμονή με αυτή την κοπέλα» Χωρίς να δώσει έστω κάποια αληθοφανή στοιχεία για την αποτρόπαιη πράξη της, εκτός από την εμμονή και την ανύπαρκτη πεποίθησή της ότι η Ιωάννα διεκδικούσε τη δική της, έστω και παροδική, σχέση, η κατηγορούμενη περιέγραψε με λεπτομέρειες τις ενέργειές της από την πρώτη στιγμή που συνέλαβε το σχέδιο με το βιτριόλι μέχρι την ημέρα που το πραγματοποίησε.

Στις πολλές και ουσιώδεις ερωτήσεις του προέδρου και του εισαγγελέα αν είχε σκεφθεί να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο φονικό όργανο, όπως μαχαίρι, απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως το βιτριόλι το εμπνεύστηκε από κάποια ταινία που είδε στην τηλεόραση, γιατί πίστευε πως «κάνει ζημιά» αλλά όχι ότι σκοτώνει.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν είμαι δολοφόνος... Από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση μού ήρθε η ιδέα»

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου που διευθύνει άψογα τη διαδικασία, σε μια προσπάθεια να γίνει ορατή η συναισθηματική κατάσταση της κατηγορουμένης και να εκμαιεύσει αν η συγγνώμη της υπήρξε ειλικρινής, της έδειξε τις φωτογραφίες του θύματος που φανερώνουν τη φρίκη που προκάλεσε η πράξη της. Η κατηγορούμενη είδε τις φωτογραφίες ανέκφραστη και ψύχραιμη, ενώ λίγο αργότερα δεν μπόρεσε να στηρίξει την προσπάθειά της να πείσει ότι το έγκλημά της δεν ήταν προμελετημένο και με τον τρόπο της επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λέγοντας ότι της έριξε το βιτριόλι διότι «την περιέπαιζε» Η κατηγορουμένη, με δυο λόγια, προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο να την αντιμετωπίσει με ευνοϊκούς όρους, να τη δικάσει και καταδικάσει όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά για βαριά σωματική βλάβη «για να πέσει στα μαλακά» Το σύνολο της δικογραφίας και την απολογία της κατηγορουμένης θα αποτιμήσει –πριν από τη δικαστική απόφαση–ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης και θα κάνει την πρότασή του, θέτοντας το δικαστήριο σε κίνηση προς την τελική ευθεία για την απόφασή του. Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Πέμπτη

Πηγή: Kathimerini.gr

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση