ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Elon Musk: Πήρε άδεια για να εμφυτεύσει εγκεφαλικά chip σε ανθρώπους

'Θα είμαστε όλοι νεκροί πριν παραχθεί κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο', δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μαρία Καραμάνου

Η εταιρεία Neuralink, η οποία ανήκει στον Elon Musk, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έλαβε την έγκριση από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές για να πραγματοποιήσει δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων που συνδέονται με την τεχνολογία.

Αυτό ανακηρύχθηκε ως ένα "σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους" από την ανερχόμενη εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε σαφές ότι η προσέλκυση εθελοντών για τις "κλινικές δοκιμές" που θα διεξαχθούν "δεν έχει ξεκινήσει ακόμη".

Η εταιρεία Neuralink αναπτύσσει μια διεπαφή που θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο με σκοπό την επικοινωνία με υπολογιστές μέσω της σκέψης. Το κύριο επίκεντρο της εταιρείας είναι να βοηθήσει άτομα που είναι παράλυτα ή αντιμετωπίζουν νευρολογικές παθήσεις.

Ο στόχος της start-up είναι να καταστήσει ασφαλείς και αξιόπιστες τις συσκευές, έτσι ώστε να μπορούν να εμφυτεύονται σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν χιλιάδες δολάρια για να αυξήσουν την ισχύ του εγκεφάλου τους.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, ο οποίος ιδρύσε την Neuralink το 2016, τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα μπορεί να μας επιτρέψουν στο μέλλον να "συμβιώσουμε με την τεχνητή νοημοσύνη", όπως ανέφερε σε μια εκδήλωση της εταιρείας το 2020.

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk φοβάται ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υπερισχύσει και να αποκτήσει έλεγχο επί του ανθρώπου στο μέλλον. Τον Μάρτιο, ο Musk ιδρύσε την εταιρεία X.AI, η οποία είναι εξειδικευμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, πιθανόν για να ανταγωνιστεί την OpenAI, η οποία έχει αναπτύξει το ChatGPT.

Το 2022, ο Elon Musk προέτρεψε τους υπαλλήλους της Neuralink να επιταχύνουν το ρυθμό εργασίας. Σε μια σύσκεψη πέρυσι, ανέφερε στους υπαλλήλους του ότι "θα είμαστε όλοι νεκροί πριν παραχθεί κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο", σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Στο παρελθόν, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει επισημάνει αρκετές πτυχές για τις οποίες απαιτούνται πειστικές απαντήσεις πριν από την έγκριση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Αυτές περιλαμβάνουν την ασφάλεια της λιθίου μπαταρίας του εμφυτεύματος, τον κίνδυνο πιθανής ζημίας στον εγκέφαλο από την έξοδο των καλωδίων του εμφυτεύματος, την ασφαλή αφαίρεση της συσκευής χωρίς να προκληθεί ζημιά στον εγκεφαλικό ιστό και άλλα παρόμοια θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση