ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Δημήτρης Παπανικολάου: Απέτρεψε μια αδικία εις βάρος 13χρονης με σύνδρομο Asperger

Φύλακας άγγελος της 13χρόνης ο Δημήτρης Παπανικολάου για μεταγραφή της σε μουσικό σχολείο

newsroom must

Ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου έκανε πραγματικότητα το όνειρο μιας 13χρονης κοπέλας με σύνδρομο Asperger που ήθελε απλώς να φοιτήσει στο σχολείο που ονειρευόταν. Όπως είχε μοιραστεί πρόσφατα στο Instagram βρίσκεται και ο ίδιος στο φάσμα του Αυτισμού, έχοντας παράλληλα και κάποια στοιχεία Asperger. Μάλιστα αυτή του η «ιδιαιτερότητα» τον κινητοποίησε στη δημιουργία καμπάνιας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το σύνδρομο του Αυτισμού, με τελευταία του δράση την ένταξη μιας 13χρονης κοπέλας στο μουσικό σχολείο Αλίμου.

Το νεαρό κορίτσι και η οικογένεια της έκαναν αίτηση για μεταγραφή της κοπέλας από το εκάστοτε της σχολείο, στο μουσικό σχολείο Αλίμου, ωστόσο η αίτηση τους είχε απορριφτεί. Εν ολίγης, η διεύθυνση του σχολείου απάντησε πως δυστυχώς τα τμήματα είχαν πλέον καθοριστεί και πως η μεταγραφή της κοπέλας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, σύμφωνα με τους καθορισμένους από το υπουργείο παιδείας νόμους. Ευτυχώς όμως για την νεαρή κοπέλα χάρη στον Δημήτρη Παπανικολάου, που έπειτα από προτροπή συνάντησης του με τους αρμόδιους φορείς, κατάφερε την πολυπόθητη μεταγραφή της κοπέλας στο σχολείο που τόσο επιθυμούσε.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η μητέρα του κοριτσιού έγραψε «Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε», δείχνοντας παράλληλα την συγκίνηση και χαρά της έπειτα της μεγάλη τους προσπάθειας στην επίλυση ενός τόσο άδικου συμβάντος.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση