ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δέσποινα Βανδή: H συνταγή της για τέλεια τσουρέκια

Η ανάρτησή της στο Instagram.

newsroom must

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, είναι διάσημη εκτός από την καλλιτεχνική της καριέρα και για την μαγειρική της.

Πολλοί επώνυμοι και μη μιλούν για το ταλέντο που έχει στην μαγειρική αλλά και στην ζαχαροπλαστική.

Για αυτό το λόγο οι ακόλουθοί της στο Instagram της ζητούν συνέχεια τις συνταγές από όσα φτιάχνει και παρουσιάζει στην πλατφόρμα.

Μία από αυτές είναι και η Πασχαλινή συνταγή της για τσουρέκι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi)

Δείτε την αυτούσια:

Υλικά:

6 αυγά
180 γρ μαγιά νωπή
2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
5-6 κομματάκια μαστίχας
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Λίγο αλάτι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi)

Eκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!

-Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

-Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

-Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!

-Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

-Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

-Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

-Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

-Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

-Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!

-Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

-Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

-Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

-Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

-Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση