ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: loose jeans, ριγέ μπλούζα και fisherman sandals
 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα πρόσωπο γεμάτο αποκαλύψεις

Γεγονότα για την ζωή της βασίλισσας που ίσως δεν γνώριζες.

newsroom must

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα παγκοσμιώς και καταφέρνει μέχρι και στα 94 της χρόνια να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με κάθε της κίνηση.

Ας μάθουμε κάποια πράγματα για την Ελισάβετ που ίσως δε γνώριζες μέχρι σήμερα:

- Η Moνάρχης της Βρετανίας δεν έχει μία αλλά δύο ημερομηνίες γενεθλίων! Τα κανονικά της γενέθλια είναι στις 21 Απριλίου και τα επίσημα γενέθλια που είναι μια μέρα του Μαΐου και του Ιουνίου. Και λέμε μια μέρα και όχι μια συγκεκριμένη γιατί δεν τυχαίνει να είναι καν η ίδια ημερομηνία για όλες τις κοινοπολιτείες! 

- Το χαϊδευτικό ''Λίλιμπετ'', με το οποίο την φωνάζουν οι στενοί της άνθρωποι, το έβγαλε ουσιαστικά μόνη της, όταν παιδάκι δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της. 

- Προχώρησε... αρκετά στη σειρά διαδοχής ξαφνικά, στα 10 της χρόνια, όταν ο πατέρας της έγινε βασιλιάς το 1936 (ο θείος της Εδουάρδος VII ξαφνικά παραιτήθηκε από το θρόνο). 

- Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ εντάχθηκε στην υπηρεσία βοηθητικού προσωπικού γυναικών όπου εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και οδηγός. 

- Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον... τρίτο της ξάδελφο! Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ έχουν τον ίδιο προ-προ-πάππου και την ίδια προ-προ-γιαγιά τον πρίγκιπα Αλβέρτο και την βασίλισσα Βικτόρια, οι οποίοι μάλιστα ήταν και οι ίδιοι πρώτα ξαδέλφια. 

- Εγινε βασίλισσα ενώ βρισκόταν στην Κένυα για μια βασιλική περιοδεία. Εκεί, η 25χρονη τότε πριγκίπισσα έμαθε ότι πέθανε ο πατέρας της και ανεβαίνει στο θρόνο. 

- Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν χρειάζεται να διαθέτει ούτε δίπλωμα οδήγησης, ούτε διαβατήριο.

- Στέλνει sms στα εγγόνια της. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση