ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

H συνταγή της Βανδή για κουλουράκια και τέλεια τσουρέκια

Τις μαγειρικές της ιδιότητες ξαναέδειξε η τραγουδίστρια

Δέσποινα Άσπρου

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, είναι διάσημη εκτός από την καλλιτεχνική της καριέρα και για την μαγειρική της. H ίδια συχνά μοιράζεται τις συνταγές της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και πείθει να βαδίσουμε στα χνάρια της.

Δύο από τις πιο τέλειες και επίκαιρες συνταγές που μοιράστηκε η παρουσιάστρια στο παρελθόν είναι τα τσουρέκια και τα κουλουράκια. Ας τις δούμε αυτούσια.

Πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά:

6 αυγά
180 γρ μαγιά νωπή
2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750γρ ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
5-6 κομματάκια μαστίχας
Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Λίγο αλάτι

Eκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!

-Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!

-Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

-Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!

-Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!

-Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

-Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!

-Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!

-Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

-Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!

-Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

-Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!

-Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!

-Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!

-Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi)

Κουλουράκια

Υλικά:

"2 γιαούρτια 2%
1 1/2 φλ.ελαιολαδο
1 1/2 φλ.ζαχαρη
4 αυγά
4 βανίλιες
4 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω!

Εκτέλεση:

-Αναμειγνύεται το γιαούρτι το λάδι τη ζάχαρη και τα αυγά διαδοχικά και στη συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

-Αλευρι χρειάζεται παραπάνω από 1 κιλό σίγουρα. Άπλα επειδή πάντα τα φτιάχνω με το μάτι και δεν έχω ζυγίσει το «παραπάνω» αλευρι μπορώ να πω ότι θέλει περίπου μια κούπα.

-1 κιλό αλεύρι και μια κούπα επιπλέον υπολογίστε. Τι να κάνω δεν είμαι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πλάθετε τοποθετείτε σε λαδόκολλα τα αλείφετε με αυγό και ψήνετε για 20’ στους 180 στον αέρα! Καλή επιτυχία κορίτσια μου και καλό Πάσχα! Είμαι σίγουρη ότι θα τους ξετρελάνετε όλους! #food #kitchen #easter #family"

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση