ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Από σήμερα οι μάσκες είναι παρελθόν και 4 Κύπριες αποκαλύπτουν πώς αισθάνονται

Παρελθόν από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 θα αποτελέσει η χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους.

Δέσποινα Άσπρου

Από σήμερα και έπειτα από δυο χρόνια και τρεις μήνες, η χρήση της μάσκας αποτελεί παρελθόν και στους εσωτερικούς χώρους - γεγονός που μάς δείχνει πως μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας - επιστρέφουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας και στα δεδομένα προ κορωνοϊού.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως η μάσκα που αποτελούσε το βασικό σύμβολο της πανδημίας και κατέστη απαραίτητο "εργαλείο" ως προς τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου από τον Μάρτιο του 2020 από σήμερα, 1η Ιουνίου, καταργείται, εμείς ήρθαμε σε επικοινωνία με 3 Κύπριες και τους ζητήσαμε να μάς αποκαλύψουν τα αισθήματά τους για αυτή την αλλαγή.

Κληθείσα να σχολιάσει τον τερματισμό της υποχρεωτικής μάσκας και το πώς αισθάνεται, η Ειρήνη Καραντώνη σημείωσε: "Τα συναισθήματά μου αυτή την στιγμή είναι ανάμεικτα. Από την μία, μετά από δύο χρόνια νιώθω ότι είναι σαν να ελευθερωνόμαστε, αλλά από την άλλη, με φοβίζει το γεγονός ότι ο ιός ακόμη κυκλοφορεί και ίσως να είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί. Αλλά ειλικρινά νιώθω επιτέλους ότι έφτασε η στιγμή να δώσουμε τέλος στον ιό και κυρίως στον φόβο του ιού! Καλό μας καλοκαίρι «ελεύθεροι»!".

H Cat Von K (ή, κατά κόσμον, Κάτια Κυριακούδη) σημείωσε: "Φυσικά και χαίρομαι που έφυγε το υποχρεωτικό. Εάν κάποιος νιώθει ανασφάλεια μπορεί να επιλέξει να την βάλει, αλλά δεν υποχρεώνει τους υπόλοιπους να φοράνε μία μάσκα η οποία, κατ' εμένα και βάση αρκετών ερευνών, προκαλεί και άλλα προβλήματα υγείας".

Από πλευράς της, η Φανή Παπαμιχαήλ αναφερόμενη στα νέα δεδομένα είπε: "Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που όλοι περιμέναμε και ζητούσαμε με ανυπομονησία την καθημερινότητα που είχαμε πριν τον κορωνοϊό, προσωπικά πιστεύω ότι η δύναμη της συνήθειας είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστώ ένα διάστημα αναπροσαρμογής! Είναι στιγμές που σκέφτομαι την απαλλαγή από τη μάσκα με μεγάλη  ανακούφιση και άλλες που νιώθω ότι χρειάζομαι την όποια ασφάλεια ένιωθα πίσω από αυτή. Σίγουρα με προσοχή, θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα που εύχομαι να είναι πιο όμορφη και από αυτή που είχαμε πριν!".

Σε συζήτησή μας για την πορεία αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της πανδημίας και την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσας, η Στέφανη Σόλωνος αποκάλυψε: "Αισθάνομαι μια ανακούφιση που πλέον η επιλογή μάσκας είναι στην διακριτική ευχαίρεια του κάθε πολίτη. Μια νότα αισιοδοξίας, σίγουρα υπάρχει".

Αξίζει να σημειώσουμε πως η χρήση της μάσκας τερματίζεται, τουλάχιστον για το καλοκαίρι στη βάση απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και βάση του διατάγματος η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους καθώς και για επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους των κρατικών και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, των εξωτερικών ιατρείων, ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων, των οίκων ευγηρίας και άλλων δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων και των κέντρων αποκατάστασης, καθώς και σε μέσα μαζικής μεταφοράς και εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται με κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

 

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση