ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

67 χρόνια από την τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ

Το #ΤΒΤ στο Instagram των royals

Μαρία Στυλιανού

Σήμερα σηματοδοτείται η 67η επέτειος στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β 'στέφθηκε στις 2 Ιουνίου 1953 στο Westminster Abbey. Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι η 39η κυρίαρχος που στέφθηκε στο Westminster Abbey, από το 1066.

Ενώ ήταν μια ευκαιρία για εορτασμό, η στέψη της Βασίλισσας ήταν μια επίσημη, θρησκευτική τελετή που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Η τελετή παρέμεινε ουσιαστικά η ίδια για πάνω από 1.000 χρόνια.

Μέσα από τον λογαριασμό των «theroyalfamily» στο Instagram δημοσιεύτηκε φωτογραφία από τη στέψη της και βλέπουμε μια κατά πολύ νεότερη Ελισάβετ να κάθετε στον θρόνο με το στέμμα της.

 
 
 

 

Για να τιμήσουν την ημέρα αυτή στον λογαριασμό ανέβηκαν επίσης stories τα οποία μας ταξιδεύουν πίσω στην εμβληματική εκείνη ημέρα δίνοντας μας διάφορες πληροφορίες.

H Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον Δούκα του Εδιμβούργου ταξίδεψαν επάνω σε μια χρυσή άμαξα με 8 γκρίζα άλογα μέχρι το Westminster Abbey. Τα ονόματα των αλόγων ήταν Cunningham, Tovey, Noah, Tedder, Eisenhower, Snow White, Tipperary και McCreery.

 Το φόρεμα της Βασίλισσας το οποίο φόρεσε στην στέψη, δημιούργησε ο Βρετανός designer Norman Hartnell. Ήταν φτιαγμένο από λευκό satin και ήταν κεντημένο με τα εμβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας σε χρυσό και ασήμι.

 Η βασίλισσα φορούσε επίσης τη ρόμπα του κράτους που φτιάχτηκε για τη στέψη. Η βασίλισσα εξακολουθεί να φορά τη ρόμπα για τα κρατικά ανοίγματα του Κοινοβουλίου.

 H στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν η πρώτη η οποία προβλήθηκε τηλεοπτικά με πάνω από 27 εκατομμύρια Βρετανούς να την παρακολουθούν. Για κάποιους από αυτούς ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσαν ένα event στην τηλεόραση.

 Υπήρχαν 8.251 καλεσμένοι στην τελετή και  250 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ηγετών της Εκκλησίας και πρωθυπουργών από όλη την Κοινοπολιτεία στην πομπή. 

 Κατά την διάρκεια της τελετής η Βασίλισσα ορκίστηκε και στη συνέχεια χρίστηκε ευλογημένη και αφιερωμένη από τον Αρχιεπίσκοπο. Αφού έλαβε την σφαίρα και το σκήπτρο της τοποθέτησαν την κορώνα του St Edward στο κεφάλι. 

 Μετά την στέψη επέστρεψε στο παλάτι του Buckingham όπου χαιρέτησε το πλήθος από το μπαλκόνι. Μαζί της ήταν ο Δούκας του Εδιμβούργου και ο μικρός πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Anne. 

O πρίγκιπας Κάρολος ήταν το πρώτο παιδί που βρέθηκε στην τελετή στέψης της μητέρας του. Η πρόσκλησή για την τελετή σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν. 

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X