ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

3 λάθη που πολλοί κάνουν όταν πλένουν το πρόσωπό τους

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση προσώπου

Μαρία Σάββα

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται σαν ένα απλό καθημερινό βήμα στην περιποίηση του προσώπου σας, σωστά; Μπορεί όμως να σας αποδείξουμε πως τελικά μπορεί να το κάνετε λάθος.

Αν και δεν υπάρχει ένας «σωστός» τρόπος για το πλύσιμο προσώπου, είναι σημαντικό να αποφύγετε ορισμένα κοινά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνια δερματικά προβλήματα.

1. Δεν πλένετε τα χέρια σας

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα προφανές βήμα, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλένουν τα χέρια τους πριν πλύνουν το πρόσωπό τους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η βρωμιά από τα χέρια σας να μεταφέρετε στο πρόσωπό σας. Να θυμάστε πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας.

2. Χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα

Εάν χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη πετσέτα για να σκουπίσετε το πρόσωπό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα καθαρή. Μη χρησιμοποιείτε μια πετσέτα που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό άλλων σημείων του σώματος και μην την χρησιμοποιείτε για περισσότερο από ένα μήνα. Φροντίστε να την πλένετε τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες.

3. Πλένετε το πρόσωπο με νερό που είναι πολύ ζεστό ή κρύο

Όταν πρόκειται για το πλύσιμο του προσώπου σας, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε νερό που είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Η συχνή χρήση ζεστού νερού μπορεί να ξηράνει περαιτέρω το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή όπως ερυθρότητα και κνησμό, ειδικά σε άτομα με ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Ομοίως, το κρύο νερό μπορεί επίσης να «αποστραγγίσει» την υγρασία από το δέρμα σας, προκαλώντας το να φαίνεται θαμπό και ξεφλουδισμένο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό που θα ενυδατώσει το πρόσωπό σας χωρίς να το ερεθίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση