ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

24 χρόνια χωρίς την Πριγκίπισσα του Λαού, Diana

Σήμερα η επέτειος του θανάτου της πριγκίπισσας Diana.

Δωριάνα Κυριάκου

Έχουν περάσει κιόλας 24 χρόνια από τότε που ολόκληρος ο πλανήτης βυθίστηκε σε βαθύ πένθος, καθώς κάτω από συνθήκες που μέχρι και σήμερα διερευνώνται, η πριγκίπισσα Diana έχασε τη ζωή της συνεπεία ενός τροχαίου ατυχήματος στην Γαλλία, τον Αύγουστο του 1997.

Η ίδια, έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας, μέσα από την καλοσύνη και την φιλανθρωπία της, δίνοντας το παράδειγμα σε όλα τα δημόσια πρόσωπα, που κατείχαν θέσεις εξουσίας, στο να αγγίξουν την ανθρώπινη πλευρά τους και να ποτίσουν τον κόσμο με θετικότητα.

Η πριγκίπισσα, έμεινε για πάντα χαραγμένη στις μνήμες όσων την γνώρισαν, και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς όχι μόνο βρήκε τα «κότσια» να μιλήσει ανοιχτά για τις ψυχικές ασθενείς που της βάραιναν την καθημερινότητα αλλά και για το θάρρος της να πάρει διαζύγιο από τον διάδοχο του στέμματος.

Μάνα, γυναίκα και είδωλο για πολλές μέχρι και σήμερα, η πριγκίπισσα Diana, πάλεψε όσο κανείς άλλος για τα δικαιώματα των ανθρώπων, γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961 στο Park House του Sandringham, και ήταν το τελευταίο παιδί του John Spencer και της Frances, μια οικογένεια που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την Βρετανική βασιλική οικογένεια, από τις γιαγιάδες της (Cynthia Spencer, Κόμισσα Spencer και Ruth Roche, Βαρόνος Fermoy) που εργάζονταν ως καμαριέρες στην μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@classicgoat)

Ερωτεύτηκε παράφορα τον πρίγκιπα Κάρολο (που τότε ήταν σε σχέση με την μεγαλύτερη αδελφή της Sarah) το 1980 και τον παντρεύτηκε σε μια από τις πιο διάσημες τελετές που προβλήθηκαν ποτέ στον κόσμο, το 1981. Φέρνοντας στον κόσμο μόλις ένα χρόνο μετά τον πρώτο τους γιο, πρίγκιπα William, ενώ στην συνέχεια το 1984 γέννησε και τον πρίγκιπα Harry.

Ωστόσο, το μέλλον της έμελλε να είναι μοιραίο, καθώς στην προσπάθειά της να θρέψει τον ρομαντισμό που έκρυβε μέσα της, χώρισε με τον Κάρολο και ερωτεύτηκε παράφορα τον Dodi Fayed, με τον οποίο είχε περάσει τις τελευταίες της διακοπές στο Παρίσι, εκείνον τον Αύγουστο, τρακάροντας μέσα σε ένα τούνελ (Pont de l'Alma), ενώ τόσο ο σύντροφός της όσο και ο οδηγός, Henry Paul, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Οι πηγές από αυτόπτης μαρτυρίες ποικίλουν ανάμεσα στα χρόνια, με πολλούς να πιστεύουν ότι η πριγκίπισσα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια, και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο.

Ταινίες, σειρές και διάφορα ντοκιμαντέρ με ερμηνείες για τον θάνατό της προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη, ωστόσο, το παγκόσμιο 24 χρόνια μετά το θάνατό της, ακόμη θρηνεί το λαμπερό της χαμόγελο και την αγάπη της προς τα κοινά.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση