ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Με θραύσμα από τη σταύρωση του Χριστού ο σταυρός της στέψης του Κάρολου

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Ο σταυρός ο οποίος θα ηγηθεί της πομπής στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Μάϊου φέρεται να περιέχει ένα θραύσμα του λεγόμενου αληθινού σταυρού.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο δόθηκε στον βασιλιά από τον πάπα Φραγκίσκο για να σηματοδοτήσει τη στέψη του είναι θραύσμα του σταυρού πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

«Είναι τιμή μας που η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα μας με έναν σταυρό που είναι τόσο όμορφος όσο και συμβολικός», δήλωσε ο Andrew John, Αρχιεπίσκοπος της Ουαλίας.

«Ο σχεδιασμός του μιλάει για τη χριστιανική μας πίστη, την κληρονομιά μας, τους πόρους μας και τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα. Είμαστε επίσης ευτυχείς που η πρώτη του χρήση θα είναι να οδηγήσει τις Μεγαλειότητές τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ κατά τη λειτουργία της στέψης», πρόσθεσε.

Ο σταυρός της Ουαλίας σχεδιάστηκε από τον αργυροχρυσοχόο Michael Loydd και κατασκευάστηκε με ουαλικά υλικά, όπως ανακυκλωμένο ασήμι από το βασιλικό νομισματοκοπείο στο Λάντρισαντ, ουαλική σχιστόλιθο για τη βάση και ουαλικό ανεμογενές ξύλο για τον άξονα.

Να σημειώσουμε ότι στην κατασκευή του συμμετείχε και ο βασιλιάς Κάρολος, βάζοντας τη σφραγίδα πάνω στον ασημένιο σταυρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

Biden: Ένοχος ο γιος του

Biden: Ένοχος ο γιος του

Κρίθηκε ένοχος για ψέματα σχετικά με τα ναρκωτικά και την παράνομη κατοχή όπλου
Μαρία Σάββα
 |  CELEBS