ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Η «σκοτεινή» συλλογή του Alexander McQueen δεν πέρασε απαρατήρητη από την Εβδομάδα Μόδας

Η punk αισθητική παραμένει ριζωμένη στο ύφος του βρετανικού οίκου.

Ριάνα Στυλιανού

Η Sarah Burton επιχειρεί με τη νέα SS'23 κολεξιόν του οίκου "First Sight" να συμπυκνώσει και να αποτυπώσει πολλά νοήματα μαζί και να περάσει το δικό της μήνυμα ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης.

Όπως κάθε άλλη φορά, έτσι και στην πιο πρόσφατη συλλογή του, ο οίκος Alexander McQueen δεν παρέλειψε να εντάξει κώδικες και μία «σκοτεινή» αισθητική στις δημιουργίες του, διατηρώντας το punk approach που τόσο συνηθίσαμε να βλέπουμε από την βρετανική επωνυμία.
Το εξαιρετικό tailoring, τα τούλινα φορέματα και τα puff-sleeves, τα biker jackets και τα δυναμικά "δερμάτινα" κομμάτια, έδωσαν το «παρών» τους και αυτή τη σεζόν, μόνο που τα είδαμε να πρωταγωνιστούν μέσα από πιο υποδομημένες σιλουέτες, αποκτώντας sharp cutouts.

Κύρια πηγή έμπνευση της Sarah Burton, ήταν ο γνωστός πίνακας του Μπος "Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων", που μελέτησε για τα κεντήματα στα looks που εμπνέονται από το συγκεκριμένο έργο. Ακόμα μία εντυπωσιακή πρόταση της συλλογής, ήταν η σειρά με τα «μάτια», με την απεικόνισή του να καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια των κοστουμιών και των φορεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, το λαμπερό κλείσιμο της Naomi Campbell στην κυρίαρχη ενότητα της συλλογής "First Sight", φορώντας μια ολόσωμη φόρμα με πούλιες και κρύσταλλα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

RUNWAY: Τελευταία Ενημέρωση