ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Zona VI Milano: Το νέο Κυπριακό fashion brand με τον απόλυτο Ιταλικό αέρα

Μέσα από μία φιλία, εξελίχθηκε αυτή η υπέροχη συνεργασία

Ριάνα Στυλιανού

Στον χάρτη της μόδας του νησιού μας, εντάχθηκε πολύ πρόσφατα το Zona VI Milano, το νέο Street Luxury Fashion Brand που απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ενώ έχει ως στόχο και φιλοσοφία, να δημιουργήσει κομμάτια που να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της Κυπριακής αγοράς.

Το brand “γεννήθηκε” μέσα από τη φιλία του Ανδρέα Γαβριήλ και της Θώμης Χρυσοστόμου, όπου γνωρίστηκαν μέσω των σπουδών τους στο Μιλάνο. Με το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, το δίδυμο έχει μεγάλες προσδοκίες και σχέδια για το Zona VI Milano.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@malvina_kyriakou)

Μέσα από μία αποκλειστική συνέντευξη με την ομάδα του must, ο Ανδρέας και η Θώμη μάς δίνουν ένα insight του brand τους, και μάς δίνουν μία πρώτη γεύση από το τί να περιμένουμε από το Zona VI Milano.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@zonavimilano)

Τι το τόσο ιδιαίτερο έχει το zone 6 στο Μιλάνο που σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε αυτό το brand;
Αρχικά να πούμε ότι το Μιλάνο χωρίζεται σε 9 κύριες διοικητικές ζώνες. Η ζώνη 6, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του brand μας, είναι η ζώνη όπου γνωριστήκαμε, ζούσαμε κατά την περίοδο των σπουδών μας και δημιουργήσαμε τις πιο όμορφες μας αναμνήσεις.

Τι σπουδάσατε και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα;
Και οι δυο σπουδάσαμε σχέδιο μόδας στην ακαδημία Nuova Accademia di belli Arti στο Μιλάνο, όπου και έγινε η γνωριμία μας και η αρχή αυτού του ταξιδιού.

Ανδρέας: Η μόδα ήταν ανέκαθεν ένα τεράστιο κομμάτι στην ζωή μου. Λατρεύω τη δημιουργία και ότι έχει να κάνει με αυτήν, γι' αυτό επέλεξα να ασχοληθώ με κάτι που μου επιτρέπει καθημερινά να διοχετεύω την δημιουργικότητα μου.
Θώμη: Από μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τον σχεδιασμό και έπειτα μέσα από τα σωστά ερεθίσματα, ήταν πλέον ξεκάθαρο για εμένα ότι αυτή την πορεία ήθελα να ακολουθήσω. 

Τι είναι το Ζona VI Milano; Σε ποιους απευθύνεται, σε τι διαφέρει από άλλα micro-brands.
Το Zona VI Milano είναι ένα Street Luxury Fashion Brand που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες. H φιλοσοφία του Zona VI, είναι η κατασκευή standout ενδυμάτων και αξεσουάρ. Αυτό που κάνει το brand ξεχωριστό, είναι η δημιουργία των prints που έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, από το σχεδιασμό μέχρι το κομμάτι της παραγωγής και η υψηλή ποιότητα, που είναι το κύριο μας μέλημα για όλα τα προϊόντα.

Για τον σχεδιασμό τον ρούχων, η έμπνευση από που αντλείται;
Για κάθε σεζόν, υπάρχει μια διαφορετική έμπνευση. Αναλύουμε τα key-items που θέλουμε να έχουμε στην καινούργια κολεξιόν και έπειτα από διάλογο χτίζουμε την κάθε μας συλλογή έχοντας ως κοινό παρονομαστή την θεματολογία, τα σχήματα και το ύφος που θέλουμε να αναπτύξουμε.

Τα ρούχα παράγονται στην Κύπρο ή στο εξωτερικό;
Στο παρόν στάδιο η παραγωγή των ρούχων γίνεται στην Κύπρο, παρόλα αυτά η άντληση όλων των πρώτων υλών γίνεται από την Ιταλία.

Ποια η άποψη σας για το sustainability. Εσείς προσπαθείτε μέσα από το brand να αναδείξετε αυτό το mentality;
Το sustainability στη μόδα κατά την γνώμη μας, είναι κάτι που όλα τα σύγχρονα brands πρέπει να υιοθετήσουν, βρίσκοντας πιο βιώσιμες λύσεις όπου είναι δυνατόν. Μέσα από το brand προσπαθούμε να αναδείξουμε το mentality του buy less-buy better, δηλαδή την σημασία του να επενδύσει κάποιος σε κάποια κομμάτια υψηλής ποιότητας που θα κρατήσει στην ντουλάπα του για χρόνια, έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του υπερκαταναλωτισμού. Έπειτα, η ηθική παραγωγή, η αποφυγή του mass production, η προσοχή στην ποσότητα αγοράς των πρώτων υλών, έτσι ώστε να μη δημιουργείται συσσώρευση ανεκμετάλλευτων υλικών, καθώς και η προσπάθεια ένταξης ορισμένων circular υφασμάτων. Αυτό λοιπόν, είναι το mentality που ακολουθεί η ομάδα μας.

Μέσα από το IG έχω δει πολύ ενδιαφέρον prints. Είναι κάτι που σκέφτεστε σαν team να επεκτείνετε στο brand;
Τα prints είναι σίγουρα ένα κομμάτι που χαρακτηρίζει εμάς και το Zona VI. Θα θέλαμε τα print items να υπερισχύουν σε κάθε συλλογή μας, με περισσότερα designs και colour-variations που θα αποτελούν την πιο fun-edgy πλευρά των δημιουργιών μας.

Κάθε πόσο θα βλέπουμε νέες κολεξιόν από το brand;
Οι κύριες κολεξιόν του brand θα είναι δύο, (Φθινόπωρο/Χειμώνας και Άνοιξη/Καλοκαίρι). Ενδιάμεσα πιθανότατα θα βλέπετε και κάποιες capsule collection/pieces, που θα εμπλουτίζουν τις υφιστάμενες.

Υπάρχει φυσικό κατάστημα με τα ρούχα του brand ή κάνετε τις πωλήσεις σας μόνο διαδικτυακά;
Οι πωλήσεις μας γίνονται από την ιστοσελίδα μας zonavimilano.com καθώς και μέσα από διευθέτηση ραντεβού στο showroom μας, που βρίσκεται στην Λευκωσία (Στρόβολος).

Τι προοπτικές έχει το brand στην Κύπρο;
Στόχος μας με το Zona VI Milano είναι να προωθήσουμε στην αγορά της Κύπρου ένα νέο local και πρωτοποριακό Luxury Brand που λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@zonavimilano)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση