ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Τie Time: Πως να δέσετε τη γραβάτα σας και να αποθεώσετε την νέα τάση

Η γραβάτα κάνει το δικό της comeback και μετατρέπετε στο πιο κομψό item της γκαρνταρόμπας μας.

Μαρία Καραμάνου

Από τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας μέχρι τη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα, η γραβάτα κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή, συνδυάζοντας την κομψότητα του παρελθόντος με το στυλ του μέλλοντος.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην επιστροφή αυτού του ανδρικού αξεσουάρ στο επίκεντρο της μόδας για τη νέα σεζόν, με μεγάλους οίκους όπως ο Chanel και πολλούς άλλους να το ενσωματώνουν στις συλλογές τους.

Η ιστορία της γραβάτας είναι μακρά και συναρπαστική. Ξεκινώντας από την αρχαία Κίνα, όπου ήταν γνωστή ως "χαρακτήρι," και φτάνοντας στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, η γραβάτα έχει διανύσει μια ενδιαφέρουσα πορεία. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε από τους στρατηγούς της Κροατίας, εξαιτίας του οποίου προέρχεται το όνομά της, "cravate." Στη συνέχεια, κατέληξε στον λαιμό των αριστοκρατών, γίνοντας σύμβολο πολυτέλειας και κομψότητας. Σήμερα, διακοσμεί τους πιο κομψούς γυναικείους λαιμούς και συνθέτει τα πιο εντυπωσιακά looks γραφείου.

Photo By @nojoud_alrumaihi On Instagram

Για να δέσετε σωστά μια γραβάτα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Επιλέξτε τη σωστή γραβάτα που ταιριάζει στο στυλ και τον συνδυασμό των ρούχων σας.

2. Κουμπώστε τον γιακά του πουκαμίσου σας καλά ή αφήστε τον λαιμό σας γυμνό.

3. Πάρτε τη γραβάτα και περάστε τη γύρω από τον λαιμό σας. Αφήστε το πιο λεπτό άκρο να κρεμάσει χαμηλά, καθώς θα πρέπει να είναι λίγο μακρύτερο από το πιο πλατύ άκρο.

4. Διπλώστε το πλατύ άκρο πάνω από το λεπτό, σχηματίζοντας έναν κόμβο. Στη συνέχεια, περάστε το πλατύ άκρο μέσα από τον κόμβο από κάτω προς τα πάνω και σφίξτε τον κόμβο προσεκτικά.

5. Ρυθμίστε τον κόμβο και τη γραβάτα έτσι ώστε να κρέμεται στον λαιμό σας σταθερά και στο σωστό ύψος.

Αυτός ο βήμα-βήμα οδηγός θα σας βοηθήσει να δέσετε μια γραβάτα με επιδεξιότητα και στυλ.

@tieclub007 How to tie a tie? #hisdern #ootd #tie #tutorial #howtotieatie #knot #outfit Sunshine - WIRA

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι τίποτα δεν είναι πιο γοητευτικό από μια γυναίκα που τολμά να φορέσει γραβάτα. Ωστόσο, μπορούμε να προσθέσουμε το εξής: το να δένεις μια γραβάτα για τον αγαπημένο σου και να το κάνεις ακόμα καλύτερα από αυτόν, αποτελεί ένα πολύ πιο γοητευτικό γεγονός από το να φοράς τη γραβάτα εσύ η ίδια. Μόνο ένα είναι σίγουρο, τα καλά δεσίματα αποπνέουν στυλ.

Photo By @camilacoelho On Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση