ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized top και cycling παντελονάκι
 

Θα είναι η Greta Thunberg το επόμενο fashion icon;

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί πριν από περίπου ένα χρόνο, η Greta Thunberg να ήταν «άγνωστη», ωστόσο μέρα με την μέρα καταφέρνει όχι απλώς να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα του πλανήτη, αλλά να δημιουργεί και ένα μύθο γύρο από το όνομά της.

Η 16χρονη ακτιβίστρια που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και την ίδια στιγμή να γίνει και στόχος πολλών επικριτών, φαίνεται να ξεκίνησε να εμνέει και τον χώρο της μόδας.

Η Josephine Bergqvist και η Livia Schück, ιδρύτριες του σουηδικού brand, Rave Review, βλέποντας την δράση της και θέλοντας να διαδώσουν το μήνυμά της και να καλέσουν σε δράση για τον πλανήτη μας, πήραν την απόφαση για τη συλλογή Άνοιξη 2020, να δημιουργήσουν και να προωθήσουν έναν νέο τρόπο κατασκευής ρούχων.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την νέα τους συλλογή, γράφουν: «Η μόδα δεν πρέπει να βλάπτει τον πλανήτη μας» . Την ίδια στιγμή, τονίζουν ακόμη ότι αξιοποιούν τις έννοιες του ρομαντισμού του παρελθόντος, αλλά και της «σκληρής πραγματικότητας» της κλιματικής αλλαγής σήμερα.

Πηγαίνοντας κόντρα στην τάση της υπερπαραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης του συστήματος της μόδας, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη συλλογή χρησιμοποιήθηκαν μόνο προϋπάρχοντα υλικά και αντισυμβατικά υφάσματα, όπως επαναχρησιμοποιούμενες vintage κουβέρτες, αποχρωματισμένα σεντόνια, λευκά τραπεζομάντιλα. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα από αποθέματα εκτός αγοράς και μεταχειρισμένα ντένιμ για να δημιουργηθούν ελαφριά καλοκαιρινά φορέματα με λεπτομέρειες με κόμπους, μπλούζες από τζιν ύφασμα και καμπαρντίνες με σχέδια.

Στο σημείο αυτό, να πούμε ότι το brand Rave Review ιδρύθηκε το 2017 και έναν χρόνο αργότερα έλαβε βραβείο από το Σουηδικό Συμβούλιο Μόδας και τον επόμενο χρόνο, το 2019 έλαβε το Βραβείο Νεοεμφανιζόμενου Σχεδιαστή των H&M και Elle.

Και κάπου εδώ, εμείς αναρωτιόμαστε αν η Greta θα είναι το επόμενο fashion icon. Αν και είναι αρκετά νωρίς για να οδηγηθούμε σε αυτό το συμπέρασμα, βλέποντας την κίνηση του brand, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται. Φυσικά, αν η 16χρονη ακτιβίστρια καταφέρει να εμπνεύσει ακόμη περισσότερο την μόδα, η ίδια θα είναι ένα διαφορετικό πρότυπο από τα συνηθισμένα.

 Δείτε μερικές φωτογραφίες από την συλλογή:

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X