ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα κορυφαία brands του πλανήτη μάχονται κατά του κορωνοϊού

Οι διασημότεροι οίκοι μόδα προσπαθούν να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπ στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όλος ο πλανήτης έχει θορυβηθεί. Όπως όλοι μας, έτσι και ο κόσμος της μόδας, δεν έμεινε άπραγος και αποφάσισε με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μπορεί λοιπόν τα περισσότερα προγραμματισμένα fashion shows να ακυρώθηκαν, ωστόσο οι κορυφαίοι οίκοι μόδας και τα top fashion brands πήραν την απόφαση, αντί να "στεναχωριούνται" να δωρίσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση του ιού, σε νοσοκομεία και έρευνες αλλά και διαθέτουν τα εργαστήρια τους. Δείτε στην συνέχεια μερικά από τα brands που ανέλαβαν δράση.

  • Monclear: Ο γαλλικός οίκος Monclear χάρισε 10 εκατομμύρια ευρώ για να οικοδομηθεί ένα νοσοκομείο στο Μιλάνο με 400 κλίνες.
  • Giorgio Armani: Το ιταλικό brand δώρισε 1,25 εκατ. ευρώ σε 4 διαφορετικά νοσοκομεία στην Ιταλία και οργανισμούς που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Benetton: Η ιδιοκτήτρια της οικογένειας Benetton, Edizione Srl, έδωσε 4 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει το έργο τεσσάρων νοσοκομείων.
  •  Bulgari: Με στόχο του να απομονωθεί το DNA του ιού, ο οίκος αγόρασε ένα αναβαθμισμένο μικροσκόπιο με καλύτερη ευκρίνεια και το έκανε δωρεά στο τμήμα ερευνών του Istituto Lazzaro Spallanzani της Ρώμης που ασχολείται με το ζήτημα αυτό. Η αξία της αγοράς του ανέρχεται περίπου στις 100 χιλιάδες ευρώ.
  • Dolce & Gabbana: Ο διάσημος οίκος στηρίζει τις έρευνες των καθηγητών, Alberto Mantovani και Cecilia Garlanda του πανεπιστημίου Humanitas που έχουν ως στόχο την εξεύρεση πιθανών λύσεων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 
  • Versace: O οίκος Versace δώρισε περίπου 129 χιλιάδες ευρώστο Chinese Red Cross Foundation για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα, ενώ η Donatella Versace μαζί με την κόρη της Allegra, έδωσαν περίπου 200 χιλιάδες ευρώ για την δημιουργία νέων κλίνων στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.
  • LVMH group: 2 εκατομμύρια ευρώ έδωσε και ο κολοσσός, LVMH group. Τα χρήματα δόθηκαν με στόχο την ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού στο Chinese Red Cross Foundation. Στη δωρεά συνέβαλαν τα brands Moët, Hennessy και Louis Vuitton.
  • Kering group: Τα brands Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Stella McCartney κ.ά που βρίσκονται στον όμιλο Kering group, δώρισαν 1 εκατομμύριο ευρώ στο Hubei Red Cross Foundation στην Κίνα.
  • Alibaba: Το γνωστό κινεζικό e-shop έκανε δωρεά περίπου 128 χιλιάδων για την αντιμετώπιση του νέου ιού.

Φυσικά όσα αναφέραμε δεν είναι τα μόνα brands που πήραν την απόφαση να ενισχύσουν οικονομικά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εταιρίες όπως η L’Oréal, η Estée Lauder, Shiseido και Swarovski έχουν παραχωρήσει σημαντικά ποσά για την καταπολέμηση του ιού.

 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση