ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Prada: Ο οίκος θα σχεδιάσει στολές αστροναυτών για την NASA

Μαρία Σάββα

Prada: Ο οίκος θα σχεδιάσει στολές αστροναυτών για την NASA

Οι αστροναύτες της NASA θα πετούν με στυλ, με τον σχεδιαστή μόδας Prada να βοηθά στο σχεδιασμό διαστημικών στολών για την αποστολή του 2025 στη Σελήνη.

Ο ιταλικός οίκος μόδας θα σχεδιάσει τα κοστούμια μαζί με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, την Axiom Space. Σε ένα δελτίο τύπου, η Axiom είπε ότι ο οίκος Prada θα φέρει τεχνογνωσία στα υλικά και την κατασκευή στο έργο.

Ένας αστροναύτης είπε στο BBC ότι πίστευε ότι ο οίκος ανταποκρινόταν στην πρόκληση λόγω της σχεδιαστικής της εμπειρίας.

Αυτή η εμπειρία έχει χτιστεί όχι μόνο στις πασαρέλες του Μιλάνου αλλά και μέσω της συμμετοχής του οίκου Prada στον ιστιοπλοϊκό διαγωνισμό America's Cup.

«Ο οίκος Prada έχει σημαντική εμπειρία με διάφορους τύπους σύνθετων υφασμάτων και μπορεί πράγματι να είναι σε θέση να κάνει κάποιες πραγματικές τεχνικές συνεισφορές στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολή», σύμφωνα με τον καθηγητή Jeffrey Hoffman, ο οποίος πέταξε πέντε αποστολές της Nasa και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις διαστημικούς «περιπάτους».

Ωστόσο, είπε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιμένουν να δουν αστροναύτες με «διαστημικές στολές paisley ή οποιαδήποτε φανταχτερά σχέδια όπως αυτό. Η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος είναι πραγματικά το κρίσιμο πράγμα».

«Μια διαστημική στολή είναι πραγματικά σαν ένα μικροσκοπικό διαστημόπλοιο. Πρέπει να παρέχει πίεση, οξυγόνο, να σε κρατά σε λογική θερμοκρασία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος, η Axiom αποκάλυψε μια διαστημική στολή, την οποία είπε ότι θα φορούσε στην επερχόμενη αποστολή Artemis 3. Το κοστούμι ζύγιζε 55 κιλά και λέγεται ότι ταίριαζε καλύτερα για γυναίκες ταξιδιώτες.

Σε ένα δελτίο τύπου, οι Artemis και Prada δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν «καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμό» για να επιτρέψουν «μεγαλύτερη εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας από ποτέ».

Η αποστολή Artemis 3 θα είναι η πρώτη φορά που ένα πλήρωμα θα προσγειωθεί στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972 και θα έχει την πρώτη γυναίκα που θα προσγειωθεί στη Σελήνη στο πλήρωμα - την Christina Koch.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση