ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ecru denim παντελόνι, πουκάμισο και γόβες
 

Plus size μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Αυστραλίας

Ελπίζουμε να σπάσουν επιτέλους τα στερεότυπα και να κάνει την εμμονή του κόσμου της μόδας με το μηδέν μεγέθους ως σημείο συζήτησης να σταματήσει.

Ριάνα Στυλιανού

Για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία της διοργάνωσης, τα plus size ρούχα θα έχουν μια ειδική θέση στη φετινή αυστραλιανή εβδομάδα μόδας, καθώς η διαφορετικότητα έχει γίνει σύνθημα για τη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Πέρσι μάλιστα, η εβδομάδα μόδας της Αυστραλίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την έλλειψη διαφορετικότητας όσον αφορά τα sizes των μοντέλων. Δυστυχώς, πολλοί είναι ακόμα οι σχεδιαστές που δεν δημιουργούν ρούχα που να ξεπερνούν τα μεγέθη 12 ή 14, και για το γεγονός δε δίστασε να σχολιάσει ο Basjia Almaan, μοντέλο που περπάτησε σε πολλά shows κατά τη διάρκεια της καριέρας του, λέγοντας τα εξής: «Ναι, είμαι μοντέλο με καμπύλες, αλλά εξακολουθώ να είμαι γοητευτικός. Είμαι νούμερο 12-14», έγραψε στο Instagram. «Πού ήταν τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ σώματα».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη N I C O L & F O R D (@nicolandford)

Η διευθύνουσα σύμβουλος του πρακτορείου μοντέλων Bella Management, Chelsea Bonner, η οποία θα διοργανώσει το The Curve Edit δήλωσε: «Παλεύω και εργάζομαι για αυτό εδώ και 20 χρόνια τώρα»

Η αυστραλιανή εβδομάδα μόδας είναι παραδοσιακά μια εμπορική εκδήλωση, όπου οι σχεδιαστές παρουσιάζουν δείγματα από τις επερχόμενες συλλογές τους για αγοραστές χονδρικής και μέσα ενημέρωσης. Το Adaptive Clothing Collective και το Curve Edit έχουν ως στόχο να σπάσουν τα στερεότυπα και να δείξουν μία νέα έννοια της κανονικότητας. Γιατί τα plus size άτομα δεν είναι παρά άνθρωποι σαν τους υπόλοιπους. Βρισκόμαστε στο 2022, οπόταν ελπίζουμε λοιπόν να σπάσουν επιτέλους τα στερεότυπα και να κάνει την εμμονή του κόσμου της μόδας με το μηδέν μεγέθους ως σημείο συζήτησης να σταματήσει.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση