ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Οι πιο iconic στιγμές του Jean Paul Gaultier

Tα moments που μας εντυπωσίασαν

Δέσποινα Άσπρου

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, στις 22 Ιανουαρίου στο Théâtre du Châtelet πραγματοποίησε το τελευταίο του ντεφιλέ υψηλής ραπτικής και αυτή την στιγμή, το όνομά του πρωταγωνιστεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Έχοντας στο μυαλό μας πως αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, αποφασίσαμε να δούμε μερικά στοιχεία για τον Jean Paul Gaultier και να θυμιθούμε μερικές από τις πιο iconic στιγμές του.

Ο Γάλλος μόδιστρος που σήμερα είναι 67 ετών και μέσα από τις δημιουργίες του κατάφερε να κάνει το παγκόσμιο να μιλάει γι' αυτόν, ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν και θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας αφού δεν δίστασε να ανατρέψει τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980. Η πρώτη του κολεξιόν ready to wear ρούχων ήρθε το 1976 και λίγο αργότερα, καταφέρνοντας να μετατρέψει το κορσέ, το πιο απλό και παραδοσιακό εσώρουχο, σε προκλητικό εξωτερικό ένδυμα έκανε τους πάντες να μιλάνε γι' αυτόν. Το 1988 καθιέρωσε την εμπορική σειρά Gaultier και στην συνέχεια, συνεργάστηκε με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Madonna. Ο ίδιος μάλιστα κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με την pop σκηνή και κατόρθωσε να φέρει στην πασαρέλα την μόδα του δρόμου. Μέσα μάλιστα από τις δημιουργίες του κατόρθωσε να φέρει στο προσκήνιο τον ασαφή καθορισμό του φύλου, της φυλής και της σεξουαλικότητας προβάλλοντάς μας "ασυμβίβαστα" μοντέλα. Το 1997 μεταπήδησε στην υψηλή ραπτική, κάνοντας επιδείξεις στο Παρίσι. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ας δούμε στην συνέχεια μερικές από τις πιο εμβηματικές και ανατρεπτικές δημιουργίες του.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο κορσές έχει συνδεθεί με το όνομα του σχεδιαστή μόδας, αφού κατάφερε να αλλάξει την οπτική που είχαμε γι' αυτόν. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο πολυφορημένα κομμάτια... και αυτό το οφείλουμε στον Jean Paul Gaultier.
 


Conical Bras: Μέσα από τις δημιουργίες του, ο σχεδιαστής θέλησε να παίξει με τα φύλα. Οι conical bras λεπτομέρειες που μας πρωτοπαρουσίασε στο σόου του το 1983, συζητήθηκαν όσο λίγες. 
 


Hyper-Androgny: Αν έπρεπε να δώσουμε έναν τίτλο στο σόου του για το S/S 1993, τότε αυτός θα ήταν  "Η αρρενοπότητα αλλιώς". Την παράσταση έκλεψαν τα ultra-high-waited suit trousers.
 

 

H Madonna με iconic δημιουργία του σχεδιαστή
 
Tattoo Skins: Μπορεί σήμερα να επιλέγουν το tattoo skin trend οι μεγαλύτερες street style star όπως η Gigi Hadid και η  Kim Kardashian, ωστόσο ο Jean Paul Gaultier μας το έδειξε από το 1994.
 
 
Breton Stripes: Οι γραμμές είναι σίγουρα μια από τις πιο διαχρονικές τάσεις και ο Jean Paul Gaultier το γνώριζε πολύ καλά από τα πρώτα του βήματα.
 
 
Breaking Fashion: Ο Jean Paul Gaultier λάτρευε να σπάει τα στερεότυπα.
 

Η Naomi Campell στο Couture show 2002 
 

Jean-Paul Gaultier's Couture show 2002
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X