ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

H Jane Fonda στην πρώτη sustainable συλλογή του Gucci

Μια συλλογή από ανακυκλωμένα, οργανικά, φυσικά και βιώσιμα υλικά

Ριάνα Στυλιανού

Για πρώτη φορά, ο ιταλικός οίκος λανσάρει την πρώτη του βιώσιμη συλλογή Gucci Off The Grid, υπό την ηγεσία του creative director, Alessandro Michele. Από το ντεμπούτο του στην Gucci το 2015, ο σχεδιαστής συνέχισε να δημιουργεί συλλογές που συνδυάζουν την καινοτομία, το savoir-faire και την εκκεντρικότητα. Ενώ το 2016 ο οίκος άρχισε να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα υλικά από νάιλον, σήμερα ο Alessandro Michele έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα με τη δημιουργία μιας πλήρως οικολογικά υπεύθυνης συλλογής που στοχεύει κυρίως να υποστηρίξει τη δέσμευση της Gucci στην κυκλική παραγωγή.

Τι υπάρχει στην agenda; Ready-to-wear κομμάτια, αξεσουάρ και παπούτσια, καθώς και αποσκευές unisex, όλα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα, οργανικά, φυσικά και βιώσιμα υλικά. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμο νάιλον το οποίο δημιουργήθηκε από την ECOLYL, μια ίνα που προέρχεται απευθείας από απόβλητα που είναι βλαβερά για το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή. Η υπόλοιπη συλλογή αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά ή βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως metal-free δέρμα και ανακυκλώσιμες ίνες polyester.

Πέρα από τη συλλογή Off The Grid, η Gucci εισήγαγε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, για να μειώσει τις οικολογικές της επιπτώσεις στο περιβάλλον.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci (@gucci) στις

Η εκστρατεία Gucci Off The Grid
Και επειδή ο ιταλικός οίκος δεν σταματά εκεί, ξεκίνησε επίσης μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια στο Los Angeles. Σε αυτή, ο Alessandro Michele, η Jane Fonda, ο Miyavi, ο David de Rothschild, η Lil Nas X και η King Princess πρωταγωνιστούν και ποζάρουν μπροστά στο φακό χαρίζοντας σε ολόκληρο τον κόσμο της μόδας ένα αριστούργημα. “Η συλλογή είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής εργασίας, όλοι έχουν συνεισφέρει κάτι. Και στην εκστρατεία, υπάρχει αυτή η ιδέα του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων για να οικοδομήσουμε κάτι νέο. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα δεντρόσπιτο στο κέντρο της πόλης, όλοι μαζί, όπως τα παιδιά… παίζοντας στο πάρκο. Επειδή όλοι πρέπει να χτίσουμε αυτό το σπίτι ή να ανακαλύψουμε ότι ο πλανήτης μας υπάρχει, ακόμη και όπου δεν φαίνεται να είναι εκεί, ή είναι πολύ μακριά », δήλωσε ο Alessandro.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci (@gucci) στις

 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση