ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Ο οίκος Balenciaga καταστρέφει τα αγαπημένα μας sneakers και τα πουλάει για 1,750 Ευρώ

Η καμπάνια έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στα social media, ακόμα και μετά την επεξήγηση που έδωσε ο οίκος μόδας

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο οίκος Balenciaga ξεκίνησε μια νέα καμπάνια προκειμένου να προωθήσει τα αθλητικά παπούτσια «Paris Sneakers» και όπως ήταν φυσικό, έγινε viral. Τα εν λόγω παπούτσια, τα οποία πωλούνται στην τιμή των 1,750 Ευρώ και έγιναν viral... όχι λόγω της τιμής του, αλλά εξαιτίας της κατάστασης που θα τα αγοράσει κάποιος, καθώς ο οίκος μόδας τα παραδίδει σχεδόν κατεστραμμένα!

Οι φωτογραφίες της εν λόγω καμπάνιας έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο internet, με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο, Leopold Duchemin, να υπογράφει την λήψη. Όπου βλέπουμε τα αγαπημένα μας κλασικά sneakers, να πωλούνται κουρελιασμένα και αρκετά ταλαιπωρημένα, ενώ δεν θυμίζουν σε τίποτα τα luxury προϊόντα που μέχρι πρότινος προωθούσε το brand.

Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ήδη γίνει viral, ωστόσο οι φωτογραφίες με τα κατεστραμμένα αθλητικά παπούτσια που κυκλοφορούν στα social media, δεν παρουσιάζουν ακριβώς την όλη ιστορία πίσω από την καμπάνια.

Σύμφωνα με τον οίκο μόδας, μόνο 100 ζευγάρια από αυτά τα «έξτρα κατεστραμμένα» αθλητικά παπούτσια θα είναι διαθέσιμα για αγορά με 1.850 δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα θα πωλούνται κανονικά, με τις τιμές να κυμαίνονται από 450 μέχρι και 580 Ευρώ.

Γιατί όμως ο γνωστός οίκος μόδας κατέστρεψε τα συγκεκριμένα παπούτσια; Την απάντηση έδωσε μέσω ενός δελτίου Τύπου, αναφέροντας ότι τα «εξαιρετικά φθαρμένα, με σήμανση και βρόμικα παπούτσια», υποδηλώνουν ότι το Paris Sneaker προορίζεται να φορεθεί για μια ζωή, όπως ακριβώς θα επωμιστούμε τις περιβαλλοντικές καταστροφές της φύσης από τη βιομηχανία της γρήγορης μόδας ως αντίκτυπο της υπερκατανάλωσης στον πλανήτη.

Η καμπάνια έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στα social media, ακόμα και μετά την επεξήγηση που έδωσε ο οίκος μόδας.

Το SoleSavy, ένας ιστότοπος που αυτοχαρακτηρίζεται ως μια κοινότητα για «πραγματικά sneakerheads», αναζήτησε μέσω tweet τις απόψεις του κόσμου για τα «διαφορετικά» αυτά sneakers.

Με πολλούς να απαντούν ότι ο οίκος μόδας κατάφερε για ακόμη μία φορά να ανεβεί «level» όσο αφορά το sustainability clothing, ενώ άλλοι σχολίασαν πως η Balenciaga κατάφερε να «αναποδογυρίσει» εντελώς την ουσία της πολυτέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση