ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λευκό φόρεμα με πουά, μπαλαρίνες και ασημένια κοσμήματα
 

Ο νέος δημιουργικός διευθυντής του οίκου Valentino

Ο διορισμός του Alessandro Michele έρχεται14 μήνες μετά από τις εικασίες σχετικά με το πού θα εμφανιζόταν μετά την αποχώρησή του από την Gucci.

Μαρία Καραμάνου

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής της Valentino. Η πρώτη μέρα του σχεδιαστή στον αρχετυπικό οίκο ραπτικής της Ρώμης θα είναι την Τρίτη, 2 Απριλίου. Η πρώτη του συλλογή υπό τη σημαία Valentino θα είναι η Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025: σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού αυτού του Σεπτεμβρίου σε αυτό που θα είναι το πιο πολυαναμενόμενο σόου της σεζόν.

«Είναι μια απίστευτη τιμή», είπε ο Michele για το ραντεβού του σε δήλωση και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε ένα Maison de Couture που έχει τη λέξη «ομορφιά» χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

Θα εργαστεί σε ένα από τα πιο όμορφα γραφεία της μόδας: το στούντιο του Valentino στο Palazzo Mignanelli, λίγα λεπτά από τα Ισπανικά Σκαλιά. Ανάμεσα στα καθήκοντά του θα είναι ο σχεδιασμός συλλογών υψηλής ραπτικής για πρώτη φορά.

Μιλώντας για την προοπτική, είπε, «Ψάχνω λέξεις για να υποδείξω τη χαρά, να τη θεωρήσω, να μεταφέρω πραγματικά αυτό που νιώθω. Τα χαμόγελα που κλωτσούν από το στήθος, η ευδαιμονία της ευγνωμοσύνης που φωτίζει τα μάτια, εκείνη την πολύτιμη στιγμή που η ανάγκη και η ομορφιά απλώνονται και συναντιούνται. Η χαρά, όμως, είναι τόσο ζωντανό πράγμα που φοβάμαι μην το πληγώσω αν τολμήσω να πω το όνομά του».

Αυτή η χαρά δεν περιορίζεται στον Michele. Ο διορισμός του επιβλέπεται από τον CEO της Valentino, Jacopo Venturini. Οι δύο άνδρες εργάζονταν στο παρελθόν ως συνάδελφοι στην Gucci, όπου ο Michele πέρασε επτά χρόνια ως δημιουργικός διευθυντής και ο Venturini ήταν αντιπρόεδρος του merchandising και των παγκόσμιων αγορών.

Επαινώντας τη «βαθιά ευφυΐα» και την «υπέροχη ελαφρότητα» του Michele, ο Venturini είπε, «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη δουλειά με τον Alessandro», και πρόσθεσε, «Είμαι βέβαιος ότι η επανερμηνεία των κωδίκων ραπτικής του Maison και της κληρονομιάς που δημιούργησε ο κύριος Valentino Garavani, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό όραμα του Alessandro, θα μας φέρει στιγμές μεγάλης συγκίνησης και θα μεταφραστεί σε ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα». Ο νεοδιορισθείς δημιουργικός διευθυντής περιέγραψε τον Venturini ως, «Έναν εξαιρετικό επαγγελματία, ικανό να συνδυάσει πραγματισμό και στρατηγικό όραμα, ικανότητα και ευαισθησία».

Στην Gucci, η ικανότητα του Michele να πλάθει «Ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα» άλλαξε την τύχη του maison, σχεδόν τριπλασίασε τα έσοδα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 9,73 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο, από την αναχώρησή του τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, oι εικασίες για το επόμενο δημιουργικό του maison στροβιλίζονται σχεδόν συνεχώς. Στο τέλος όμως, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Ρώμη.

Εν μέρει, ο νέος ρόλος του Michele θα τον ενώσει ξανά με την Kering Group, στην οποία ανήκει η Gucci. Η Valentino εξαγοράστηκε για 700 εκατομμύρια ευρώ από το επενδυτικό ταμείο Mayhoola το 2012. Πέρυσι, η Mayhoola πούλησε 30% μερίδιο του σπιτιού στην Kering για 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια συμφωνία που φέρεται να επιτρέπει στην Kering να αποκτήσει το υπόλοιπο της επωνυμίας έως 2028, επιτρέποντας επίσης στη Mayhoola να πάρει μερίδιο στην Kering. Αν ο Michele αποδειχτεί τόσο μεταμορφωτικός για τον Valentino όσο και για τον Gucci, αυτή η ευκαιρία θα φανεί εξαιρετικά ελκυστική και στις δύο πλευρές.

Ο Rachid Mohamed, πρόεδρος του Valentino, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συμφωνία, καθώς και στον διορισμό του Michele. Σε δήλωσή του είπε, «Ο διορισμός του Alessandro Michele σηματοδοτεί μια ακόμη κομβική στιγμή για το Maison Valentino. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και ο διορισμός του υπογραμμίζει τις μεγάλες μας φιλοδοξίες για το Maison Valentino. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη μοναδική του δημιουργικότητα και ευαισθησία, ο Alessandro θα συνεχίσει την ανύψωση της αιώνιας κληρονομιάς της μάρκας…μια νέα σελίδα αριστείας και ατελείωτης ομορφιάς είναι έτοιμη να γραφτεί στην ιστορία του Valentino».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση